13 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 23 – 29 ноември

Стремеж към свобода, бурни и необратими промени, радикални трансформации в психологическите ни нагласи

 

Здраве: Не претоварвайте психиката си днес и избягвайте да излизате извън нерви. Пълнолунието, което настъпва в този момент, сериозно възбужда нервната система. Постарайте се да я заредите с позитивни емоции, вместо с отрицателни. Утре избягвайте непроветрените помещения. Ограничете тютюнопушенето. В неделя и понеделник се опитайте чрез силата на позитивното си мислене да се избавите от някои хронични болежки. Не си внушавайте болести и избягвайте приема на алкохол и лекарства. Във вторник, сряда и четвъртък уязвимо е сърцето. Не се претоварвайте с тежка физическа работа или силна кардиотренировка, защото можете да си създадете сериозни проблеми със сърдечния мускул.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, събота, вторник, сряда, четвъртък. Растежът на косъма се забавя след фризурата. Неблагоприятни дни: неделя и понеделник. Коламаска – събота, вторник, сряда, четвъртък. Не правете коламаска на тялото си и пилинг на лице и тяло в неделя и понеделник. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня днес и утре, а в сауна – във вторник, сряда и четвъртък.

Хранене и диета: Днес е пълнолуние. Поставя началото на двуседмичен период, през който по-лесно ще топим килограми, ще се отърваваме от излишната вода в организма и ще отслабваме, стига да спазваме диетичен режим на хранене. Днес стартира и лунната диета точно в 7,39 часа и ако искате да я проведете, до утре в същия час консумирайте билкови чайове, мед и лимони, след което направете плавно захранване с лека и постна храна поне още ден. В неделя и понеделник внимавайте, защото Луната се движи в Рак и ни „прилепва” до трапезата. Склонни сме да си угаждаме и може да почувстваме подутост. Във вторник и сряда Луната гостува в Лъв и е чудесен период за стартиране на нов хранителен режим, който можете да спазвате дълго време и който ще ви зарадва с добри резултати.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Изисква да промените начина си на възприятие спрямо външния свят. Да изградите нови стратегии за действие, които са в синхрон с всичко модерно и променило се напоследък. Днес настъпва пълнолуние в Близнаци, а Слънцето навлиза в Стрелец. Това е и основният аспект за седмицата, даряващ със стремеж към свобода. Времето предизвиква необратими промени, радикални трансформации в психологическите нагласи на обществото. Предстоят важни промени в мисленето на хората, които тепърва ще се налагат и утвърждават занапред. Цялата последна седмица на месец ноември е бурна откъм промени в нагласите. Слънцето и Меркурий са в квадратура с Марс и Юпитер. Ако сте недоволни от нещо, кажете си го. Покажете, че не сте съгласни с начина на мислене на хората срещу вас, ако виждате, че вашият е по-правилен. Създавайки ситуация на конфликт вие ще отворите диалог и съответно ще постигнете съгласие. Още повече, че от неделя Нептун започва своята директна фаза. Заложете на честността, човечността, загрижеността към другите. А това включва и директност в отношенията. Директност, от която се нуждаем, за да се разбираме като хора.

 

ОВЕН

Споделяйте

 

За вас този период стартира с етап на утвърждаване измежду хората, с които най-често общувате. Това могат да са вашите близки, приятели, роднини, колеги или семейната половинка. При всички положения вие искате да им кажете нещо, да разкриете тайна, от която се стремите да се освободите. Следва прекрасен период за изповеди, след който ще ви олекне и ще ви потръгне в съвсем нова, права посока. Бъдете искрени с всички около себе си. Не живейте в лъжи, лицемерие или скрити истини. Ще видите, колко по-добре ще се почувствате след като споделите.

 

ТЕЛЕЦ

Избягвайте покупките

Не ви липсва късмет през новата седмица, но за да не изпаднете в излишни конфликтни ситуации, вие трябва да сте по-обрани и толерантни в поведението си. Пълнолунието в Близнаци изисква да сте и пестеливи на всичкото отгоре, като не похарчите нито един лев напразно в акциите по намалените стоки около последните петъци на ноември. Мъчна работа, но трябва да се сдържите. В противен случай рискувате да си създадете сериозни финансови проблеми за следващия месец напред. А и в ретроградната фаза на Меркурий не е най-подходящият момент за закупуване на стоки, техника и подписване на договори.

 

БЛИЗНАЦИ

Изгодни предложения

Периодът обещава една доста добра концентрация от ваша страна, колкото и обстоятелства да се опитват да ви разсеят. Дните са прекрасни за всякаква интелектуална и умствена дейност, защото мислите бързо и вземате правилни решения на момента. Позитивни емоции идват от страна на приятелите, които ще ви подкрепят, каквото и да предприемете. Сега вие сте център и около вас се върти светът. Не на последно място, намирате се в момент на обновление и презареждане. Период, богат на възможности, нищо че се намираме под запора на ретроградния Меркурий. Обмислете и след 6 декември приемете предложенията, които ви се виждат изгодни.

 

РАК

Липсва ви внимание

Периодът, който следва, за вас ще бъде напрегнат. Стремите се във всяка свободна минута да ангажирате всички около себе си със своите лични проблеми и драми. Ако нямате такива, склонни сте да си ги създадете изкуствено, само и само да разкажете нещо интересно. Превръщате се в хора, които плачат на чуждото рамо и търсят съчувствие. В професионален аспект опитайте да не привличате чак толкова чуждото внимание. Възможно е да допуснете грешки от непредпазливост. Грешки в желанието си да свършите нещо набързо, нещо важно и уж лесно. Ще се изложите.

 

ЛЪВ

Укротете темпото

През следващите седем дни се опитайте да не вземате прибързани решения. Към момента има на кого да се опрете, когато ви е нужен съвет. Имате подкрепата на приятели и близки, които са с богат преживян опит по проблеми, сходни на вашите. Разкажете им за себе си и те ще ви покажат верния път. В новата работна седмица сте така наречените „фурии”. Започвате прибързано, с прекалено увереност в първите дни. Сблъсквайки се с доста препятствия, ще укротите темпото. Като цяло опитайте да сте овладени, сдържани и по-вслушани в чуждите съвети.

 

ДЕВА

Бъдете сдържани

През следващите дни вие няма да бъдете ни най-малко сдържани. Това е една от основните ви грешки. На път сте да поемете инициативи, за които не сте съвсем подготвени. Готови сте да кажете „да” на проекти в ретроградната фаза на Меркурий. Проблемите ще изплуват налице съвсем скоро – веднага след като планетата отново тръгне в директната си фаза. Но тогава няма да имате право на поправителен и ще трябва да си понесете последствията. Ето защо ви съветвам да не предприемате каквито и да е било необмислени стъпки. Просто бъдете сдържани и приемайте обстоятелствата такива, каквито са. Нищо не можете да промените сега.

 

ВЕЗНИ

Затишие

През последните няколко дни вие бяхте повече от активни, дейни и постигнахте резултати, които са в пъти по-добри от резултатите ви за последните два месеца. Е, късметът е с вас, но все пак не бива да му се предоверявате. Следва период на затишие. Период, през който ще трябва да обърнете повече внимание на личния си живот, сферата на взаимоотношенията и искреността в тях. Извинете се за грешки, поемете вината за това, че сте обидили някого. Внимавайте с офертите за почивки и екскурзии около черните петъци, за да не си закупите главоболия и зле прекарани мигове. Резервациите ви най-вероятно няма да се осъществят и рискувате да останете разочаровани.

СКОРПИОН

Добър период

За вас предстои доста добър период, ако общувате пълноценно и не позволявате на депресивните състояния да бъдат главната картина в дните. От никой друг не зависи настроението ви. Още днес повярвайте в успехите, които ежедневно жънете. Така ще е и през следващите дни. Те са изпълнени с динамика в общуването. Обърнете повече внимание на емоционалния си живот. Стъпете на крака там и едва след това продължете с професионалните намерения. Време е през този период да стабилизирате личните си взаимоотношения. Не си харчете парите по акциите с черните петъци. Няма да сте доволни от покупките.

 

СТРЕЛЕЦ

Постижения

Периодът е важен за вас поради няколко причини. Първо, пълнолунието пряко ви засяга, защото се случва във вашия знак. То ви носи резултати, дългоочаквани новини и постижения. Навлизането на Слънцето в Стрелец активира една по-благоприятна зона от хороскопа ви, в която вие се чувствате освободени, добре приемани сред обществото си и разбира се, подкрепяни. Използвайте момента, за да подобрите взаимоотношенията си с близките, приятелите. В работата също се занимавайте с дела, които изискват общуване и комуникация. В личен план очаквайте интересна и вълнуваща среща.

 

КОЗИРОГ

Психологически трансформации

Вие още от миналата седмица задълбахте в размисли по смисъла на живота и това, защо сте се родили на тази земя. Пълнолунието в Стрелец не ви навежда на по-различни теми. То ви въздейства на дълбоко психологическо ниво, изграждайки у вас повече сила и устойчивост, за да преодолеете някои свои вътрешни страхове. Страхове, които не ви позволяват да общувате свободно и да се изявите като лидери в обществото, в което живеете. Е, помислете върху себе си. Приемете се такива, каквито сте. Изтъкнете своите таланти и заявете своето място сред първите редици. Там, където то ви се полага.

 

ВОДОЛЕЙ

Не отлагайте срещи

Стабилизация в материален и социален план са характерните черти на тази седмица. За материалната сполука е нужна пестеливост и овладяване на желанието да похарчите спестени пари по офертите около намаленията с лого „Черен петък”. Социалните контакти са ви стихия, така че те просто ще ви се случат и без да правите, кой знае какво. Деловата седмица предстои да е динамична, бърза и да премине с по-интензивно темпо. Не се лишавайте от мигове, прекарани  с приятели. Работата все ще я свършите. Не отлагайте срещите, когато можете да сте в приятна компания.

 

РИБИ

Разочароват ви

През следващите седем дни звездите ви обръщат внимание върху емоционалните отношения и връзките, на които държите. Една голяма част остават разочаровани от хора, на които безспорно са имали преголямо доверие. На работното място е добре да проявявате повече старание и внимание. Възможно е там нещата да не протичат по най-удобния и изгоден за вас начин. Разсеяни сте. Можете да сгрешите. Става въпрос за важни пропуски, които допускате от недоглеждане. Липсата на отговорност ще навреди на поддържания досега ритъм на работа и това може да се окаже причината за кратко забавяне. Причина за всичко е личното разочарование, което не можете да преживеете и преглътнете за ден-два.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

23 ноември. Вие, които сте се родили днес, сте късметлии, защото всичко в живота ви върви по мед и масло. Правите от невъзможното възможно, стига да си го навиете на пръста. Обичате да пътувате и да променяте нещата около себе си, но ако промените са осъществени с чужда помощ, а не по ваша собствена инициатива. Понякога ви е трудно да вземате самостоятелни решения, а трябва да го правите. Научете се на решителност и смелост в действията, на автономност и ще видите, че когато вие станете владетели на живота си, той ще бъде далеч по-хубав и успешен.

Навлизате в емоционална и завършваща година, която ще сложи край на доста започнали в миналото дела, но така и недовършени до днес. Сега ще имате възможност да се заемете с тях. Не поставяйте никакви нови начала, защото те ще се окажат пагубни. Със семейството си бъдете по-толерантни и отзивчиви.

Здраве: Възможни са чести възпалителни процеси, проблеми с очите, силно главоболие, както и поява на мигрена, ако не се пазите достатъчно. Не се претоварвайте и наваксайте на сън.

24 ноември. Радвате се на благоприятни вибрации, ако сте избрали да вървите по пътя на частния бизнес. Нужно е обаче да се съобразите с едно съдбовно изискване – не превръщайте парите в своя единствена цел. Направите ли го – ще се сгромолите и ще загубите всичко, градено до момента. Важно за вас е наред с частния бизнес да създадете дом и стабилно семейство.

От днес навлизате в година на ново начало. Гледайте напред, защото ви предстоят доста позитивни неща. Бъдете активни и сменете всяка част от живота си, от която недоволствахте досега. Ще имате възможности и перспективи. Планирайте следващите девет години и се заемете с нещо, чието начало да положите още днес.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечния мускул, предизвиквани от претоварване или емоционална нестабилност.

25 ноември. Вие не отговаряте напълно на характеристиката на знака Стрелец. Интересното при вас, е че обичате да обмисляте действията си, да премисляте думите си и не сте толкова прибързани, колкото са другите от тази зодия. Причината е в многобройните ви прераждания, през които сте добили нужния опит и търпение. Мисията ви в този живот е да станете учители на другите, да ги учите на добро, да ги дарявате с мъдри съвети. Не се целете към големи професионални върхове, те не са за вас. Вашата духовност е богата и затова ще сте доста по-успешни, ако се отдадете на интелектуални занимания.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, която ще е главната причина за предстоящия ви временен застой. Примирете се, защото не всички обстоятелства ще са на страната на желанията ви. Невинаги ще се случва така, както предпочитате и това също е нормално. Оставете се на течението. То ще ви отведе в правилната посока.

Здраве: Пазете стомаха.

Станислав КЛИМЕНТОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!