12 четения

Търновски учител участва в семинар на Европарламента

ИНЖ. СЛАВКА ПРОДАНОВА, УЧИТЕЛ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, участва в семинар в Европейския парламент. Тя е била сред петимата български педагози, поканени да присъстват на срещата на всички старши посланици по Програмата за училища посланици на Европейския парламент. В семинара са участвали близо 100 учители от сертифицираните училища посланици от 25 страни членки на ЕС.

Инж. Славка Проданова е учител по икономически предмети и старши посланик в гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“, която е и първото училище в региона, включено в програмата.

„Съвети и вдъхновение за изпълнението на Програмата за училища посланици“ е била темата в първия ден от семинара. Чрез интерактивни дейности старшите посланици са се запознали с методи и форми на преподаване на знания за Европейския съюз и европейската парламентарна демокрация. Учителите са споделяли добри практики, представяйки дейностите, свързани с Програмата и проведени в техните училища през изминалата учебна година.

„Европейският парламент – роля, правомощия и образователни възможности за младите хора“ е била темата за обсъждане през втория ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!