Кметът дари на музея символите на Мурманск, които получи от похода "Славянски ход" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Кметът дари на музея символите на Мурманск, които получи от похода „Славянски ход“

Публикувана на: 28.11.2018г. 1113 прегледа

Кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров дари на Историческия музей подарените му от участниците в делегацията „Славянски ход„ символи на Мурманск, както и нови книги от участниците, плакети, настолни медали и фотоалбуми с висока художествена стойност. Така градоначалникът се нареди сред 52-мата дарители на музея в града тази година.

На 26 август 2018 година в Исторически музей бе развято копието на Самарското знаме, което бе носено от участниците в „Славянския ход – 2018”, които придружаваха светинята. Това посещение беше направено в чест на 140 г. от освобождението от турско робство. В делегацията, ръководена от журналиста Димитрий Корджов, се бяха включили писатели, учени, журналисти от Мурманска област.

Другото сериозно дарение тази година е от Регионален исторически музей Пазарджик на 12 книги с научна литература. Всички дарители получиха от Община Полски Тръмбеш и Историческия музей специално изработени свидетелства за дарение, като по този начин им се изказва благодарност за проявеното родолюбие и обич към българската история и културното наследство.

Сн. архив

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *