Общинският съветник Николай Цонев: "Ръждиви и остри останки от тролейбусната мрежа висят над главите на търновци" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Общинският съветник Николай Цонев: „Ръждиви и остри останки от тролейбусната мрежа висят над главите на търновци”

Публикувана на: 28.11.2018г. 1825 прегледа

РЪЖДИВИ, ОСТРИ И ОПАСНИ ЖЕЛЕЗНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ НЕИЗПОЛЗВАЕМАТА КОНТАКТНА МРЕЖА НА ТРОЛЕИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВСЕ ОЩЕ ВИСЯТ НАД ГЛАВИТЕ НИ, алармира общинският съветник Николай Цонев след множество сигнали до него от граждани. Конкретните данни, както и снимков материал по изключително тревожния проблем, са предоставени и на кмета инж. д-р Даниел Панов. „От 2009 до 2017 г. текат процеси по премахване на тролейбусите и тяхната мрежа. Общината нае фирма, която да свали опасните конструкции, които са амортизирани, но явно са премахнати само на места, където са паднали или има оплаквания, а на доста други си стоят“, коментира местният парламентарист, който е зам.-директор на елитната математическа гимназия. Миналата година от стълбовете са свалени само медните и алуминиеви проводници, но елементите, на които са били поставени и не представляват голям интерес за търговците на скраб, остават.

Те буквално се поклащат над главите на преминаващите по ул. „Полтава“, „Арх. Г. Козаров“, централната „Никола Габровски“, „Оборище“, както и из целия квартал „Чолаковци“. Част от конструкциите са дълги по 3-4 метра и висят над пътните платна, а при силен вятър се въртят на 180 градуса, което е доста страховита гледка.

„СЪЩЕСТВУВА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ОТ ИНЦИДЕНТИ, ЗАСТРАШАВАЩИ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ, ДАЖЕ ДА СЕ НАМИРАТ В АВТОМОБИЛИТЕ СИ. Отделно гледката на ръждивите елементи изобщо не кореспондира с туристическия имидж на града”, бие тревога Николай Цонев в очакване реакция на община Велико Търново.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *