Полицаят Калоян Илиев прослави общината с рекорд от 16 гола на турнира тази година | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Полицаят Калоян Илиев прослави общината с рекорд от 16 гола на турнира тази година

Публикувана на: 28.11.2018г. 3254 прегледа

От 187 регистрирани престъпления разкритите са 52%, грабежи и убийства няма

На проведените традиционни турнири по футбол на малки врати и стрелба с пистолет служители от РУ – Полски Тръмбеш, взеха участие и отличията не закъсняха. Младши експерт Калоян Илиев бе обявен за голмайстор на турнира по футбол на малки врати със своите вкарани 16 гола в противниковата врата и така прослави Полски Тръмбеш за професионалния празник на полицията в областта. В надпреварата в турнира по стрелба с пистолет младши експерт Пламен Хаджирачев зае второ място.

През 2019 година РУ – Полски Тръмбеш, ще се увеличи с още трима полицаи, които се обучават в школите за първоначална полицейска подготовка на Академията на МВР, за да застъпят с пресни сили и знания през месец април. А от месец януари в дейността на административнонаказателната дейност ще се включи и един системен оператор.

От януари 2018 година до настоящия момент в общината са регистрирани 187 престъпления, като 52% от тях са разкрити. От началото на годината, за щастие, няма регистрирани тежки престъпления, като грабежи, убийства и изнасилвания. Регистрирана е една телефонна измама, която е разкрита.

Този резултат на разкриваемост е плод от съвместните усилия между ръководство и служители, професионализъм и опит, натрупан с годините и постигнат с много лишения, извънреден труд и постоянство независимо от малобройния личен състав, казват служители.

Те допълват, че са в близост до обществото и поддържат постоянна връзка с местната власт и жителите на общината, особено в отдалечените малки населени места. Добра координация има и


На гости при малчуганите от детската градина в Полски Тръмбеш.

в работата на полицейското управление с местните комисии за обществен ред и сигурност и за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

Със съдействието на Община Полски Тръмбеш във всички населени места е монтирано модерно видеонаблюдение, което улеснява и подпомага дейността в борбата с престъпността.

Този 8 ноември полицаите пак показаха, че са близо до обществото с гостуването си на хлапетата от детска гадина „Детски свят“ в града. Униформените поговориха с хлапетата за тяхната безопасност на пътя, показаха и демонстрираха използването на някои от помощните и защитни полицейски средства. Децата от своя страна изненадаха служителите с програма от рисунки, песни, танци и стихотворения.

В малкото полицейско управление, което се командва от Марин Маринов, има 32 служители, от които 3 жени администрация, 4 жени с полицейски правомощия, 2 – криминална полиция, 1 – охрана на обществения ред, и 1 – разследващ полицай, и 25 мъже, разпределени в охрана на обществения ред, контрол на пътното движение, охранителна полиция, криминална полиция, оперативна дежурна част, разследващи полицаи, администрация по кодекса на труда.

В помощ на шефа са началник-група „Криминална полиция“ старши инспектор Силвия Атанасова и началник-група „Охранителна полиция“ старши инспектор Михаил Михайлов. Независимо от това, че са приели за свой дълг да изпълняват мъжка професия, жените с полицейски правомощия се представят отлично в направленията, за които отговарят. Дори служба „Контрол над общоопасните средства“ се ръководи от жена. За контрола на пътното движение и спокойствието по улиците на общината се грижат 4 младши автоконтрольори, 1 полицейски инспектор, които съвместно със служителите от охранителна полиция строго следят за спазването на Закона за движение по пътищата, обществения ред и спокойствие на гражданите.

Тук трябва да отразим и един друг екип – оперативната дежурна част, която се състои от петима служители с полицейски правомощия, които денонощно координират дейността на полицейските служители, приемат сигнали и обслужват пострадали от престъпления. Не по-маловажна е дейността на администрацията, която е сърцето на управлението и през която преминава целият документооборот на управлението, издаването на български документи за самоличност и функционирането на административнонаказателната дейност. А през зимните дни един от служителите, който е на половин бройка по кодекса на труда, се грижи за топлината в сграда. С местослужене в РУ – Полски Тръмбеш, са трима разследващи полицаи, които в синхрон със служителите от Охранителна и Криминална полиция разкриват престъпления и изправят виновните за тях пред съда.

В това на вид малко районно управление цари синхрон в работата и във взаимоотношенията между отделните служители независимо от натовареността им и ежедневните проблеми, с които трябва да се справят, за да осигурят спокойствието на гражданите на територията на община Полски Тръмбеш.

Сн. личен архив

loading...

Коментари за "Полицаят Калоян Илиев прослави общината с рекорд от 16 гола на турнира тази година"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *