Светлин Гърбузанов заряза фирма "Подем" и стана пробационен служител в Свищов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Светлин Гърбузанов заряза фирма „Подем“ и стана пробационен служител в Свищов

Публикувана на: 28.11.2018г. 2261 прегледа

След провален търг за продан на цеха в Полски Сеновец за 340 000 лв. той вече е затворен

ДВЕ ГОДИНИ СЛЕД КАТО БЕ НАЗНАЧЕН ЗА УПРАВИТЕЛ НА общинска фирма „Подем“ в Полски Тръмбеш, Светлин Гърбузанов напусна и вече е пробационен служител в Свищов. Бившият полицай и кандидат за общински съветник бе назначен на поста през 2016 г. Той е поискал да бъде освободен, защото отива да работи като държавен служител.

„Имаше конкурс и го издържах. Винаги съм смятал,че мога повече в друго поприще и заради това пожелах да напусна и съветниците ме освободиха. За второто тримесечие на тази година дружеството отчита 3000 лв. печалба и няма дългове, така че го оставям в добро състояние“, коментира Светлин Гърбузанов.

ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ПОДЕМ“ ОТВОРИ МОДЕРЕН ПУНКТ ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ и техническо обслужване на носими и возими пожарогасители в Полски Тръмбеш през миналата есен. Тогава управителят Светлин Гърбузанов обясни, че има машина за пълнене на прахови, водни и водопенни пожарогасители. Преди местният бизнес е ходил да си презарежда

пожарогасителите във В. Търново и Г. Оряховица, но вече го прави в Полски Тръмбеш, където досега такава услуга не е имало.

ОСВЕН ТОВА НА ПУНКТА ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ НА АВТОМОБИЛИ бе подменена основно апаратурата с общинска инвестиция от 13 000 лева. Модернизиран бе стендът за проверка на спирачната система, купен бе чисто нов газанализатор и димомер, а на клиентите се предлага SMS известяване кога трябва да минат технически преглед, ако са забравили.

На мястото на Светлин Гърбузанов до провеждане на конкурс е назначена Таня Иванова, която ръководи цеха на фирмата в Павел. Тя поема общинската фирма без просрочени задължения и дългове към НАП, НОИ, клиенти, контрагенти и служители (освен текущи).

ПРЕДИ ГОДИНА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ДАДЕ зелена светлина за приватизация на цеха на фирмата в Полски Сеновец. За покупката имаше инвестиционно предложение от бизнесмена Мирослав Палазов. Бе направена оценка на машините в цеха за над

Затвореният цех в Полски Сеновец, който работи от време на време при необходимост.

340 000 лева, но търгът бе провален и бъдещият инвеститор се отказа. Така цехът в момента е затворен, но все още нов търг не е обявен. В него от близо 50 години се правеха електрически тенджери, сита, стерилизатори за консерви за 22 буркана и тръбни нагреватели. През далечната 1982 г. от Германия за този цех, който е бил към комбината за услуги във Велико Търново по онова време, е купена модерна преса, която все още може да се ползва, а тогава е струвала 320 000 лева. И сега в цеха има две двойнодействащи преси без аналог. Тази година в обявената за продан база са направени над 100 електрически тенджери, чието търсене продължава от цялата страна, но поръчките трудно могат да се поемат. Заявки въпреки всичко все още се изпълняват, но в много малки количества както за тенджерите, така и за стерилизатори. Преди години тук е имало стотина работници от целия регион, които са извозвани с автобуси, си спомнят местни жители с носталгия.

Нели СУКОВА

Сн. авторката и архив

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *