Американски работодатели ще избират във В. Търново студенти кандидати за бригада в САЩ

За първи път във Велико Търново американски работодатели ще се срещнат със студенти, с които ще проведат интервюта за програмата за културен обмен – Work and Travel USA 2019. Срещата ще се проведе на 10 декември в хотел „Меридиан Болярски” от 8:00 ч.
Студентите, които ще присъстват на събитието, ще бъдат запознати за същността на програмата, условията за работа и живот в САЩ, както и за важни правила за безопасност по време на престоя им в Щатите. След това кандидатите за бригада ще имат интервю с конкретните работодатели, които предлагат желаната оферта за работа. Така те ще имат възможност да се видят очи в очи с бъдещия си работодател, да разговарят с него, да научат повече за мястото, за което кандидатстват, и да преценят дали това е работната позиция, на която биха желали да прекарат следващото си лято.
Сред работодателите ще има представители на малки и големи компании от Аляска, Масачузетс, Ню Джърси и други американски щати. Събитието ще бъде първо за годината в България и се очаква да осигури работните позиции на десетки студенти от Велико Търново и други градове от Източна България.
Програмата Work and Travel USA, известна у нас като бригада в Америка, е създадена от Държавния департамент на САЩ в средата на миналия век. Близо 6000 студенти от България участват в програмата, която се предлага у нас от близо 20 години. Тя е най-лесният и сигурен начин за един студент да живее и работи в Америка по време на лятната си ваканция, да пътува до фантастични места, да трупа опит, да подобри нивото си на английския, да срещне нови хора и да изкара достатъчно пари, за да покрие разходите си по пътуване из страната, а и да спести допълнителни пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.