Месечен хороскоп. Прогноза за месец декември, 2018 година

Много възможности, но и творчески хаос и липса на концентрация

 

Лунна диета през декември:

В дните от 1 до 6 и от 23 до 31 декември фазата на Луната е намаляваща. Гладуването се получава по-лесно и безпроблемно. Чувстваме ситост и от малкото, което хапваме. Това е времето, когато е добре да скъсим интервалите на хранене, да се храним по-често и в малки количества. В дните от 7 до 22 декември Луната в нарастваща фаза. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма и преодолеете чувството за подутост. Избягвайте мазните меса и животинските продукти като цяло. Гладуването и диетите не дават желаните резултати, но постенето води до по-добро общо физическо състояние. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 6, 7, 16, 17, 25, 26 декември. Подходящите дни за лунна диета този месец са 7 декември – фаза новолуние, 15 декември – фаза първа четвърт, 22 декември – фаза пълнолуние, 29 декември – фаза последна четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 2, 3, 26, 27, 28, 29, 31, декември (растежът се забавя) и 8, 9, 10, 18, 19, 20, 21 декември (за да расте косата ви по-бързо след това). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 4, 5, 13, 14, 15, 22, 23, 24 декември.

Важни звездни аспекти през месеца:

През декември, когато Слънцето се движи в Стрелец, очакванията са за топли празници, успешно изпращане на 2018 година и много срещи с приятели, близки и роднини, с които през цялата година не сме имали време да се видим. Не забравяйте, че Меркурий е ретрограден до 6 декември – време, което все още не е съвсем подходящо за подписване на различни договори, споразумения, за закупуване на домашни потреби, техника и имущество. На 7 декември настъпва новолуние в Стрелец. То хвърля светлина в приятелските взаимоотношения. Откроява истинските хора около нас сред лицемерните познанства. Дава ни възможност да започнем начисто някои връзки или да си намерим нова среда, в която да се чувстваме по-добре. Но все пак внимавайте да не попаднете в мрежите на лъжи и лицемерие. Марс и Нептун са в съвпад и предупреждават да бъдете откровени и да не се криете зад лъжлива маска, защото, ако го сторите, ще откриете същото в лицата на хората срещу себе си. На 13 декември Меркурий навлиза в Стрелец, където ще се движи през цялата втора половина на месеца. Творческият хаос и безредие са нещо съвсем нормално за този период, а липсата на концентрация ще правят делата ви до Коледа все по-трудно осъществими. Всички сме разсеяни и все забравяме по нещо в службата, но последствията няма да са никак лоши. И все пак бъдете по-внимателни в седмицата преди Коледа, подвластна на хармоничните аспекти между Венера и Сатурн, Марс и Плутон. Възможности кацат на рамото на всеки един от нас като коледен подарък. Нека се възползваме, да ги грабнем и осъществим. И нека посрещнем празниците с добро настроение и отворени за позитивното сърца. Декември ще бъде един от хубавите месеци на 2018 година.

 

ОВЕН

Окрилени от идеи

През по-голямата част от месеца Слънцето се движи в Стрелец, което е благоприятна позиция за вас. Чувствате се окрилени от идеи и възможности, искате да разширите контактите си и средата, в която движите. Това е и причината да осъществявате запознанство след запознанство. В първата половина от декември Меркурий гостува на Скорпион. Колкото и да сте социални и отворени, внимавайте, какво говорите. Мислете трезво, говорете разумно. Давайте обещания толкова големи, колкото можете да изпълните в рамките на силите си. Коледните празници ще прекарате в тих семеен кръг. Избягвайте да празнувате в големи компании. Ще ви натоварват допълнително.

 

ТЕЛЕЦ

Допълнителни доходи

Наред с еуфорията около Коледните празници, украса и приготовления, вие няма да спирате с деловите си ангажименти и ще бъдете доста активни в това отношение. Ето я добрата новина в хороскопа, защото работата ще ви донесе и повече доходи около празниците. Друга характеристика в хороскопа ви е промяната в отношенията към хората наоколо. Изведнъж ставате забележимо по-чувствителни. Искате да правите добро и да угаждате на близките си. Какъв по-хубав момент да го сторите от този около коледните празници? И най-хубавото е, че всичко това идва от сърцето ви по един чист и неподправен начин. Очаква ви щастлив завършек на годината.

 

БЛИЗНАЦИ

Положителни емоции

Неуморими и настъпателни, вие ще прекарате работната част от месец декември в труд. Налага ви се да се заемете с неотложни дела, но редом с професионалната заетост ще се грижите и за коледното настроение – и своето, и с това на всички около себе си. По-трудно ви е до 6 декември, когато Меркурий все още е ретрограден по своята орбита. След това нещата някак потръгват. И темпото става толкова забързано, че дори няма да усетите, когато настъпи моментът за трапезата около Коледа. Като цяло, чака ви един шеметен и изпълнен с емоции месец. Разбира се, обещанието е те да са положителни.

 

РАК

Ограничете пазаруването

Вие сте традиционно весели и щастливи през декември. Това е месец на семейството, срещите и трапезите около Коледа, а вие сте хора, които уважават традициите и желаят да ги спазват от начало до край. В дните до 6 декември се ограничете да пазарувате подаръци във вид на техника, защото ретроградният Меркурий заплашва те да със заложени дефекти, които да създават главоболия на притежателите им в последствие. На работното място дните до Коледа са забързани и небрежни, защото вие сте разсеяни. Раздвоени сте между желанието си да свършите всички задачи в срок и стремежа си да украсите дома по най-великолепния начин и да създадете най-хубавото меню за семейството и гостите си. Декември ще мине бързо, дори по-бързо отколкото очаквате.

 

ЛЪВ

Добри шансове

За да бъде успешен за вас месец декември, трябва сами да се погрижите. Активните, продуктивните и свободомислещите сред вас ще постигнат целите си. Консервативните, онези с по-закостеняло мислене и страх от промени, ще бъдат неудовлетворени. Все гледащи в чуждата паница. Следва хубав месец, така че се възползвайте максимално от неговите възможности. Той не е наситен с прекалено много възможности, но има шансове, които не са за изпускане. И те ще кацнат на рамото ви в периода от 13 декември до Коледа. Това е подаръкът на съдбата спрямо вашите действия през цялата година. Очаквайте да ви се случи нещо хубаво. Пожелайте си го.

 

ДЕВА

Мислете мащабно

Заради ретроградното движение на Меркурий в началото на месеца, той ще се окаже по-скоро емоционален и трансформиращ. Но въпреки това – доста ползотворен и благоприятен. Хубавото влияние се изразява в двете важни житейски направления – лично и професионално. В работата ще решавате по-лесно проблемите си, ако не ги гледате чак толкова детайлно и задълбочено. Нямате това физическо време. Годината изтича. Нека погледът ви бъде по-мащабен. В личен план се отпуснете и позволете на коледния дух да ви залее. Украсете дома си, радвайте се на всяка коледна светлинка по витрините и купете подаръци за всеки свой близък човек. Не приемайте живота прекалено на сериозно и ще се убедите, че така ще дишате по-свободно и щастливо.

 

ВЕЗНИ

Изявявайте се

През първата половина от декември вашата задача е да стабилизирате отношенията си с близките, за да си осигурите спокойствие и хубави празнични дни през останалата част от месеца. Удря ви на съвест и осъзнавате, колко много сте ги пренебрегвали през цялата година. Как сте подценявали мнението им и как сте искали да бъдете повече време сами, отколкото с тях. Работният декември за вас е продуктивен и благоприятен, но внимавайте да не сключите неизгодна сделка или договор за вас в периода до Никулден. След това нещата се подобряват и дните до Коледа са доста живи и активни, даряващи ви възможност да се изявите. Такава възможност не сте имали през цялата година, така че е редно да се възползвате. Месецът ви радва с нещо ново.

 

СКОРПИОН

Забързаност

Вие разполагате с всички шансове да направите своя декември безусловно успешен. Единственото предупреждение си остава за дните до 6 декември, когато Меркурий все още е ретрограден по своята орбита. Внимавайте да не сключите неизгоден договор или сделка за вас или да не закупите уред или домашна потреба, която да дефектира. След тази дата ще ви потръгне не само в личен, а и в делови план. Следва седмица на засилени социални контакти и обществени изяви. Очакванията ви за успех не са никак малки, но за да ги оправдаете, ще трябва да действате активно и стегнато. Дните до Коледа са преброени и е нужно да свършите цялата работа дотогава. Не отлагайте нищо за утрешния ден.

 

СТРЕЛЕЦ

Празничен месец

След като Юпитер ви е на гости, от ноември насам вие нямате проблем с нищо. Декември за вас е месец, богат на любов, разбирателство, стабилност и просперитет. Каквито и поводи за нерви да имате, вие ги приемате съвсем нормално и без излишно драматизиране. Дори понякога изглеждате изнервящо спокойни в очите на партньорите и приятелите си. Запленени сте от идващите коледни и новогодишни празници. Търсите най-подходящите подаръци и цялото това приготовление е заело центъра на вашето внимание. Сякаш всичко останало е маловажно. Мнозина от вас празнуват рождените си дни тъкмо през този месец, което е повод за още едно празнуване. Вие знаете как да го организирате.

 

КОЗИРОГ

Добри резултати

Време е през декември да успокоите топката и да забавите темпото, оглеждайки се наоколо и живеейки за миговете, които все изпускате в бързане. Освен тях заради бързането допускате и множество грешки, които впоследствие ви бавят и връщат, за да ги поправяте. Първата седмица от месеца е годна за коригиране на стари грешки и обстоятелства, но след 6 декември се гответе да тръгнете напред. Много камъни, които ви тежаха на врата, отпадат. Добрата новина в хороскопа ви е през втората и третата седмица от месеца, когато сте във върхова позиция. Действате бързо, със замах и постигате грандиозни резултати. Такива, за каквито сте се готвили цяла година. Видно е, че Сатурновата дупка ви действа отлично!

 

ВОДОЛЕЙ

Самочувствието ви пречи

През месец декември ще проявявате високо самочувствие и неподлежаща на коментар самоувереност. Това ще са двете предпоставки за грешките, които ще правите във всеки един декемврийски ден. Имате шанса да поправите нещата и да се предпазите от лошите последствия, като послушате близките, приятелите и колегите. Те ще ви дадат правилен съвет и ще са коректив на вашето поведение. Послушайте ги. В дните преди Коледа ще почувствате настроението на празника. Вие също обичате тези празници, защото те ви срещат с най-обичаните от вас хора. А и има веселие, което също е важна част от вашия живот. Прекарайте весело дните около Коледа и Нова година. Настроението ви тогава ще бъде отлично.

 

РИБИ

Действайте

Декември няма да ви остави на мира от емоционална гледна точка. Към вашия знак има течения, които ви провокират да действате, да се развивате и да търсите възможност за промяна. Не го ли сторите, тъкмо тези енергии са в състояние да ви доведат до тежка депресия заради липсата на активност. Една част от вас ще се възползват и ще изплуват в сладки и топли води. Останалите, които все чакат удобния момент за изява, който за тях така и не идва, ще потънат още по-дълбоко и с още по-неоправдани очаквания. Основният съвет за месеца е: Действайте! Ще видите, че вие можете да владеете ситуацията, а не ситуацията да владее вас.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

30 ноември. Рождениците днес са типични представители на Стрелец. Знаят как а настигнат целта и винаги улучват жертвата. Стрелите им са духовити и находчиви и могат да прободат всяка стена. Те винаги са правите, а другите са в грешка. Не тръгвайте да спорите с тях, защото ще си изгубите ценно време, което можете да вложите в нещо по-добро. Приемете ги такива, каквито са – твърдоглави, но сърцати, обичащи и добри хора. Склонни са да правят интриги съвсем неволно, но няма да го признаят. Те нищо не признават, нали са безгрешни.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

1 декември. Действащи, активни, водещи и напористи сте вие. Не ви свърта да стоите на едно място, защото винаги искате да вършите нещо, да бъдете заети и полезни. Често грешите обаче, като се заемате с много инициативи наведнъж и доста от тях не докарвате докрай, а зарязвате до средата. Славите се като влиятелни и властни хора, но недовършените дела неведнъж са ви създавали проблеми. Бъдете последователни и търпеливи. Научите ли се на това, няма как да избягате от съдбата си, която е отредила да станете лидери някой ден.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация, любов и разбирателство. Това е годината, която ще ви покаже верния път в много направления. Изживейте я спокойно и с много радост!

Здраве: Възможни са чести настинки, тъй като слабите места през следващите дванадесет месеца ще бъдат гърлото и носът.

2 декември. Вие сте плахи и нерешителни натури. От една страна, владеете всички похвати и тънкости на речта и езика, но трудно се решавате да ги използвате. Чувствителни сте, доста пъти сте го показвали в стихове или загадъчни и красиви рисунки, които не желаете да покажете на никого. Винаги се допитвате до мнението на родителите си, но те не могат да са ваша протекция за цял живот. Опитайте се да живеете по-самостоятелно.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години, за да осъзнаете грешките си и да поправите стореното. Извинете се на хората, които сте наранили и дайте прошка на онези, които са ви обидили. Колкото повече прощавате, толкова по-добре ще се чувствате. Това е прекрасна година за преквалификация.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, глезените на краката, лимфната система. Живейте пълноценно и не си внушавайте болести.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.