Таранът на „студентите“ Сонер Хюсеин сред най-добрите стрелци в Северозападната Трета лига

Централният нападател на „Академик“ (Свищов) Сонер Хюсеин е трети сред голмайсторите на полусезона в Северозападната Трета лига. Таранът е отбелязал общо 9 попадения в 14-те есенни кръга. Преди него са само двама футболисти. Лидер при стрелците е Пламен Кожухаров от „Янтра“ (Габрово) с 11 гола, втори е Радослав Байчев от „Бдин“ (Видин) с десет. Любопитно е, че Радо е бивш футболист на „Локомотив“ (Г. Оряховица) и „Етър ВТ“, син е на шампиона на България с „виолетовите“ от 1991 г. Мирослав Байчев. Той разделя втората позиция с Николай Ганчев от „Първа атомна“.

От отборите от нашия регион двама футболисти приключват есента с по пет гола в актива си. Това са Георги Горанов от „Академик“ и Димитър Кушев от ОФК „Павликени“, който загина трагично в катастрофа на 13 септември на разклона за Горна Студена заедно с още трима свои съотборници. Така на практика той отбеляза головете си само за пет кръга.

С по четири попадения приключиха полусезона Лилян Маринов от „Академик“ и Цветомир Додуров от ОФК „Павликени“, както и треньорът в щаба на „Етър ВТ“ Станислав Генчев, който играе за „Локомотив“ (Дряново). По три пъти за „Янтра“ (П. Тръмбеш) са се разписали Калоян Илиев, Борислав Иванов, Калоян Калчев и Красен Каравелов.

Отборът с най-силно нападение в групата е „Янтра“ (Габрово), чиито футболисти са поразили целта общо 46 пъти, а с най-яка защита се отличава първенецът на есен 2018 „Спартак“ (Плевен), допуснал само 6 попадения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.