martineli

martineli

Увеличават капацитета на Центъра за обществена подкрепа във Велико Търново и Дома за стари хора в Балван

Капацитетът на Центъра за обществена подкрепа във Велико Търново ще бъде увеличен от 30 на 40 места. Това решение взе Великотърновският общински съвет на заседанието си в четвъртък. Промяна предстои и в Дома за стари хора в Балван, където местата от 20 стават 24, а кандидатите за настаняване – 28. Разпоредбите на местния парламент влизат в сила от 1 януари 2019 година.

Центърът за обществена подкрепа пък предоставя социална подкрепа на деца до 8 години и на техните семейства. Към момента специалистите работят по 68 случая, от които 45 с направление и 23 самозаявили се деца и семейства риск.

130 са чакащите за настаняване в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Като частично решение на проблема от социалния отдел на общината планират да се извърши ремонт на помещения в институцията, които в момента не се използват, и там да обособят места за още нуждаещи се. Обновяването и обзавеждането обаче могат да станат реалност само чрез спечелване на финансиране по проект „Красива България“.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *