6 четения

Търновски семейства броят 100 лв. за коледни фотосесии

Нова модна вълна обхваща все повече млади семейства от старата столица. Фамилиите се надпреварват да се сдобият със свободен час за коледна фотосесия във фотостудиата и професионалните фотографи на свободна практика в града. При някои от тях запитванията за услугата стартирали още през лятото. Интересът е голям и поради факта, че заснемането се случва в точно определен интервал и продължава най-късно до средата на декември. За целта професионалистите използват празничен декор, който създава коледна атмосфера, и се конкурират помежду си за неговата оригиналност. За да впечатлят клиентите си, част от фотографите дори предлагат втори снимачен интериор и така те имат избор на кой фон да се снимат. Обстановката непременно включва богато украсена коледна елха, подаръци, еленчета, а в някои случаи шейни, люлеещи столове и дори камини.

В 90 на 100 от случите позират малчугани заедно с родителите си, а понякога и домашните любимци намират място на снимките. Не са малко и мъжете, които искат да запечатат момента на очакване на своето дете, снимайки се с бременните си половинки.

Един кадър от фотосесия струва 8 лв. Подборът на платените фотоси става измежду всички кадри, а услугата на места достига до 100 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *