10 четения

Учители и ученици от Езикова гимназия пътуваха до Гренобъл

ТРИМА УЧИТЕЛИ И ОСЕМ УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО бяха на посещение в Гренобъл. Визитата на търновската група беше по проекта „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето“, по който гимназията си партнира с училища от Франция, Румъния и Литва.

Домакините са представили на учителите своите най-добри практики за работа с учениците, а тийнейджърите са имали възможността да разгледат историческите забележителности на града.

Във всяко училище работата по проекта ще продължи в няколко направления: културно-историческо наследство, изкуство, икономика и стратегии за устойчиво развитие. Следващата мобилност ще бъде в Румъния през март 2019 г.

23 720 евро спечели Професионалната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ по този проект, който има финансиране от програма „Еразъм+“. Идеята е учениците от различните държави да изследват историческото наследство, икономиката, културата, изкуството, гастрономията и стратегиите за устойчиво развитие на тези страни. В края на проекта тийнейджърите ще трябва да са направили снимки, текстове, аудио- и видеоматериали за своите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *