32 четения

„Йоан, синът на Асен” излиза на сцена в МДТ „Константин Кисимов”

„ЙОАН, СИНЪТ НА АСЕН” Е НОВОТО ИСТОРИЧЕСКО ЗАГЛАВИЕ В АФИША НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Пиесата разказва за знакови събития от българската история. Новото заглавие е драматична хроника, посветена е на 800-годишнината от възцаряването на Йоан Асен II през 1218 г. Пиесата е писана специално за великотърновския театър от актьора Иван Митев.

За режисьор на спектакъла е поканен Александър Илинденов, пом.-режисьор е Стефка Петрова, а сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова. Премиерата на „Йоан, синът на Асен” ще бъде на 12 декември от 19 часа на голяма сцена.

Около половин години е работил по написването на пиесата Иван Митев, но преди това в продължение на години е проучвал историческата и художествена литература по темата.

Режисьорът Александър Илинденов работи за първи път с екипа на МДТ „Константин Кисимов”. Той е състудент на Иван Митев и дълги години се е изявявал на театралната сцена като актьор. Специализирал е режисура в класа на проф. Крикор Азарян и е работил като негов асистент в театър „Българска армия”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *