ДВАМА МАЛКИ ИТАЛИАНЦИ ПРЕВЗЕМАТ МУЗЕЯ НА ХУМОРА И САТИРАТА | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ДВАМА МАЛКИ ИТАЛИАНЦИ ПРЕВЗЕМАТ МУЗЕЯ НА ХУМОРА И САТИРАТА

Публикувана на: 06.12.2018г. 616 прегледа

Първият филм от четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, който габровци ще видят, е комедията „Двама малки италианци“. Прожекцията ще бъде тази събота, 8 декември, от 16.00 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата. Кинопанорамата се организира от Италианския културен институт, а партньор на събитието в Габрово е музеят.

Филмът на режисьора Паоло Сасанели е заснет през 2018 г., продължителността на лентата е 94 мин. В ролите ще видим Франческо Колела, Паоло Сасанели, Риан Геритсен, Дагмар Ласандер, Марит Нисен. Филмът е със субтитри.

Двама наивни приятели – Салваторе (Франческо Колела) и Феличе (Паоло Сасанели) предприемат авантюристично пътешествие из Европа. В опита си да избягат от едно апулийско селце, се озовават ненадейно в Ротердам, а след това и в Исландия и за пръв път откриват усещането да си истински жив и щастлив. След известни злополучия и с помощта на екстравагантната Анке (Риан Геритсен), превъзмогват собствените си страхове и задръжки, като си дават втори шанс, от който са били лишени. Те ще бъдат връхлетени от живота, откривайки радост, обич и привързаност в един странен триъгълник на присъщите за едно съвременно семейство взаимоотношения – едновременно странни и успокояващи.

Цената на билета е същата като за посещение в Музея на хумора и сатирата – 3.00 / 2,50 / 2.00 лева. За притежателите на членска карта „Приятели на Хумора“ входът е свободен.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *