Една трета от писмата до Дядо Мраз пишат възрастните | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Една трета от писмата до Дядо Мраз пишат възрастните

Публикувана на: 06.12.2018г. 687 прегледа

Една трета от писмата, които тази година са били пуснати в пощата на Дядо Мраз, са били написани от възрастните, съобщиха от канцеларията на Веселия старец, цитирана от ТАСС.
„През отиващата си 2018 година до 1 декември Дядо Мраз е получил 76 453 писма, не само от Русия, но и от други страни. Това е с 4000 повече, в сравнение с миналата година“, известяват от офиса на вълшебника. Уточнява се, че една трета от пощата е била подадена от възрастни хора от различни възрастови групи, тъй като в чудеса не вярват само децата. Жените най-вече настояват за квартира в центъра на града, за пътешествие по море и постоянна работа. Желанията на мъжете предимно клонят към увеличаването на заплатата, кариерно развитие и нов автомобил.
Що се касае до послушните дечица, които очакват новогодишните си подаръци, най-желани в писмата са джаджите от ново поколение, конструктори, дронове, триизмерни писалки и по-традиционни играчки и кукли. На добра популярност се радват и спортните артикули – велосипеди, кънки, шейни, футболни топки и екипи.
Сред най-необичайните желания, които ще трябва да сбъдне тази година Дядо Мраз, са писалка-еликсир за вечен живот, криле на фея, опашка на русалка, вълшебни камъни и др.
Главната пощенска станция на руския Дядо Мраз се намира във Вологодска област в самия център на град Велики Устюг. От откриването на пощенската услуга до ден днешен са получени 3,39 милиона писма, адресирани до Веселия старец

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *