На Никулден отваря ледената пързалка в Горна Оряховица и първия ден ползването е безплатно | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

На Никулден отваря ледената пързалка в Горна Оряховица и първия ден ползването е безплатно

Публикувана на: 06.12.2018г. 926 прегледа

На Никулден отваря врати ледената пързалка в Горна Оряховица. Най-нетърпеливите могат да заповядат от 13.00 ч. Първия ден ползването на пързалката ще бъде безплатно, като подарък от общинското ръководство за празника Никулден.

И тази година съоръжението е монтирано в кв. „Пролет”, близо до мултифункционалната спортна площадка. Кънки от 24 до 47 размер ще бъдат на разположение на любителите на зимното пързаляне. Малчуганите ще могат да ползват и тренажори. Ледената пързалка е австрийско производство и е с площ 200 кв. м. Технологията за охлаждане не е амонячна и е напълно безопасна. Системата работи с етиленгликол. Издържа на положителни температури до +15 градуса. Ледената пързалка е енергоспестяваща, напълно автоматично се саморегулира според климатичните условия. Техническата й поддръжка се осигурява от фирмата доставчик.

Съоръжението е осветено и може да се ползва от гражданите от 10.00 до 21.00 ч. За доброто настроение на любителите на кънки ще има и озвучаване на пързалката с приятна музика.

Ледената пързалка се стопанисва от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *