4 четения

Отбелязаха с демонстрации и награди Международния ден на доброволеца

ПАВЛИКЕНИ. Международния ден на доброволеца в отбелязаха в Павликени с демонстрация и връчване на грамоти на изявени доброволци. В двора на СУ „Бачо Киро“ имаше демонстрация на пожарна и спасителна техника и оказване на първа долекарска помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие. В проявите взеха участие и ученици от VII до XII клас от гимназията.

Празникът е обща инициатива на общината и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Павликени. В демонстрацията участваха и служителите на Пътна полиция, Бърза помощ и членовете на Доброволно формирование 45-01 – Павликени.

За втора поредна година градът отдаде почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов призова учениците да участват в повече доброволчески инициативи в града. „Доброволческата дейност позволява както на младите, така и на възрастните хора да дадат своя принос към обществото и да спечелят признание и уважение в замяна“, каза кметът.

Гл. инспектор инж. Ваньо Джамбазов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Павликени, също се обърна към учениците с думи за значението на доброволчеството.

Инж. Емануил Манолов връчи грамота на ръководителя на Доброволното формирование за активното участие в изграждането на диги на река Михалска в с. Михалци, както и благодарствена грамота на Средно училище „Бачо Киро“ за оказаното съдействие при отбелязването на Международния ден на доброволеца. Всички ученици, които взеха участие в демонстрацията и популяризирането на доброволчеството, също получиха грамоти.

СТРАЖИЦА. По повод Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, в Стражица се проведе практическо занятие „Гасене на пожар и eвакуация на пострадал“.

Международния ден на доброволеца отбеляза и общинско доброволно формирование в Стражица съвместно с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града с участието на детска градина „Сава Цонев“.

Доброволците оказаха помощ на пожарникарите при „гасенето на пожар“ и евакуираха от сградата на детската градина „пострадалия персонал“. Малките малчугани бяха изключително впечатлени и изявиха желание до един да станат пожарникари и доброволци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!