Децата на Велико Търново запалиха коледните светлини на града | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Децата на Велико Търново запалиха коледните светлини на града

Публикувана на: 06.12.2018г. 1715 прегледа

ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ СЕ ПРЕВЪРНА В ГОЛЯМАТА АТРАКЦИЯ НА ШОУТО, С КОЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА ЗАПАЛЕНИ КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ. Стотици деца от старата столица миналата вечер видяха как грейнаха елхата пред сградата на общината и цялата празнично украсена главна улица на града. Повече от 1200 коледни светлини и близо 200 фигури обагриха града, а в един миг светнаха елхата пред общината и украсените иглолистни дървета до паметника „Майка България“. През настоящата година празничната украса на града е обновена с нови светещи фигури. Коледните светлини са монтирани както в центъра на Велико Търново, така също по основните булеварди и в кварталите.

С много празнично настроение стотици деца от Велико Търново заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата направиха празника пищен. За доброто настроение на малчуганите, техните родители и близки се погрижиха актьорите от куклен театър „Весел“, които представиха спектакъла „Коледата е възможна“. Шоуто завърши с ефектни фойерверки.

Веднага след това празникът продължи и на коледния базар в парк „Марно поле“, където с чудесните си изпълнения младите таланти и студио „Румина“ зарадваха посетителите. Оркестърът на СУ „Емилиян Станев“ се превърна в истинската атракция на вечерта. Всички музиканти и техният диригент и художествен ръководител маестро Йордан Цветанов, дефилираха от общината до „Марно поле” със светещи коледни шапки. Малките музиканти на Йордан Цветанов изпълниха няколко от своите най-популярни пиеси и известни коледни мелодии.

25 КЪЩИЧКИ СА ПОДРЕДЕНИ И ТАЗИ ГОДИНА ПО ЦЕНТРАЛНАТА АЛЕЯ В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“. Само няколко от тях обаче предлагат ръчно изработени сувенири, подаръци, коледни украшения. Повечето от търговците са заложили на шапки, шалове, ръкавици, връхни дрехи и анцузи, каквито има във всички магазини в града. Тези, които се престрашат да преборят студа обаче, могат да опитат и различни захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а децата ще могат да се забавляват в специален атракцион.

Коледен календар по традиция отброява оставащите дни до Коледа. В началото на базара се намира и коледната поща, където джуджета приемат писмата за Дядо Коледа.

Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2018 г. Всяка събота на откритата сцена там ще има концерти, представления и хоротеки. На 8 декември в 11,00 ч. е концертът на възпитаниците на школата за изпълнители Live на Яница Русева. След тях – в 11,30 ч., започва шоуто на Ник Меджик, а от 12 часа е стартът на първата хоротека. На 15 декември в 11 часа на сцената ще се представят момчетата и момичетата от вокална школа при НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица, на 22 декември в същия час започва концертът на децата от студио „Румина“, а на 29 декември са малките изпълнители от вокално студио „Таланти“. Хоротеки ще има и на 15, и на 22 декември. На 29 декември програмата ще завърши с изпълнение на група „Спейс“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

 

Включване на коледната украса във Велико Търново

Запалването на коледната украса във Велико Търново се превърна в празник за стотици деца. Атрактивни фойерверки озариха небето над Старата столица.

Публикувахте от Даниел Панов в Вторник, 4 декември 2018 г.

loading...

Коментари за "Децата на Велико Търново запалиха коледните светлини на града"

  • 06.12.2018 в 13:16

    И тази щуротия трябваше да се случи в час пик, когато всички излизат от работа, та да се образуват едни ху-у-убави задръствания.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *