Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 7 – 13 декември | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 7 – 13 декември

Публикувана на: 06.12.2018г. 2480 прегледа

Позитивна, благоприятна и успешна седмица в делови план и в любовта

 

Здраве: В дните от петък до сряда включително неблагоприятно се повлияваме от ваденето на зъби, защото то може да протече с усложнения, а раните да зараснат бавно и трудно. Днес настъпва новолуние в Стрелец, което предполага по-нисък тонус и енергия. Не се претоварвайте в края на работната седмица. Обличайте се според градусите навън в дните от вторник до четвъртък. Студът може да доведе до изтръпване на крайниците заради влошено кръвообращение. Стойте в добре затоплени помещения.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са събота, неделя, понеделник, вторник и сряда. Заради фазата на Луната растежът се ускорява. Неподходящи дни: петък. Коламаска можете да направите във вторник и сряда. Масажи: Лечебни – събота и неделя. Обеци и татуировка: Нежелано е поставянето на обеци или татуирането на тяло в дните от петък до сряда. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури.

Хранене и диета: Хранете се умерено, като гарнирате порциите с малки количества, но питателна и приятна за ядене храна. Днес настъпва новолуние и то дава началото на четиринайсетдневен период, през който всяко прекаляване с порции, с тежки продукти, всяко преяждане ще генерира тежест и напълняване. Стига да ви го позволява здравето от днес до Коледа можете да стартирате постен режим, който ще ви се отрази благоприятно. За любителите на лунната диета – тя стартира днес точно в 9.20 часа сутринта и продължава до утре по същото време.

Основни звездни аспекти: Настъпващото новолуние в Стрелец невинаги е съпътствано от еуфорични настроения и повод за радост, че ви предстоят по-свободни дни. Напротив. Днес се задълбочете в работата си и погледнете по-философски на света, обръщайки внимание на важните неща в живота. От днес Меркурий вече е в своето директно движение, което означава, че можете да подпишете така бавените договори и споразумения в последно време. Марс и Нептун са в съвпад – аспект, подлъгващ със своето уж позитивно влияние. Силата на Марс среща омайващата енергия на Нептун. Марс може сериозно да бъде заблуден от синята планета, потъвайки в необятни утопии и обещания. Същото ще се случва и с хората тук, на Земята. Възможно е да ни се обещава, а ние да вярваме сляпо. През тази седмица, която ще бъде повече от позитивна, благоприятна и успешна в делови план, трябва да сме една идея по-мнителни и будни, особено при осъществяване на нови запознанства. Нека не се превръщаме в лесна плячка. В любовта тази седмица носи доста положително развитие. Насладете й се.

 

ОВЕН

Познанства и анализи

 

За вас следва и напрегнат, и спокоен период. Не може да се определи еднозначно. В сферата на общуването и личните контакти настъпват промени, новости и вие ще се стремите към осъществяване на нови запознанства с цел разширяване кръга от познати. Внимавайте да не попаднете на хора, които не са ваш тип и чиито намерения могат да са неособено чисти. Съвпадът на Марс, вашия управител, и Нептун ще ви наведе към множество различни мисли и усещания, към един цялостен себеанализ и себевглъбяване. Това ви прави същевременно прекалено контактни и общителни в желанието да създадете нови приятелства и затворени и замислени, анализирайки цялата отминаваща година зад гърба ви.

 

ТЕЛЕЦ

Бизнес и просперитет

 

Опозицията на Венера с Уран е причина около вас да настъпва период на бурни промени и новости, а желанието да раздвижите живота си да е водещо от събуждането ви сутринта до заспиването вечер. Вие сте активни, дейни и доста настъпателни, защото усещате, че декември бързо се изнизва измежду пръстите. Прави сте, няма време. Новолунието в Стрелец изисква да прегледате финансовото си състояние и да осъществите някои важни сделки през новата работна седмица. Всъщност двете пълни седмици от декември са доста благоприятни и успешни за вас. Така че, що се отнася до бизнес и просперитет – в кърпа ви е вързан.

 

БЛИЗНАЦИ

Успешна сделка

 

За вас следва един доста благоприятен период, въпреки че той няма как да се нарече спокоен. Новолунието в Стрелец е разтърсващ фактор в живота ви, като сега то изисква да направите дълго отлагани промени в личен план. Мнозина от вас ще имат възможност да подобрят състоянието си от материална гледна точка – да придобият имот или да продадат такъв. Но раздвижването в тази сфера от живота ви е гарантирана. Идва ви изневиделица възможност за сделка, така че се подгответе. И не мислете много-много, а действайте, за да не изпуснете възможността. Украсете дома си за Коледа и позволете на доброто настроение да ви зарази.

 

РАК

Нови запознанства

 

Седмицата, която предстои за вас, е силно активна в сферата на социалните контакти и новите запознанства. Както останалите кардинални знаци, така и вие сега сте устремени към осъществяване на връзки, към нови познанства и пренареждане в социалната сфера. Невинаги обаче ще попадате на искреност и е добре да се научите да разпознавате истинските усмивки от фалшивите такива. Новолунието в Стрелец ще ви даде нови сили за живот и борба, като ще ви подтикне да се грижите по-добре за физическото си тяло чрез диета, спорт или прием на витамини, които да заздравят имунитета ви в зимните месеци. Имате нужда от това.

 

ЛЪВ

Сменяте работата

 

Отминаващата седмица ви доведе до промени в професионално направление, чието продължение ще се осъществи през следващите седем до десет дни. Ето кое определя тенденцията в хороскопа ви за този период. Ще поемете допълнителни ангажименти, а някои дори ще преминат на нова работа. Меркурий вече е директен и нямате забрана за подписване на договори. Хубавото е, че ще се изявите като добри конкуренти и деловият напредък ще бъде логичното последствие. Действайте индивидуално и не споделяйте плановете си с никой друг освен с партньорите и семейството, което ще ви подкрепя през следващата седмица.

 

ДЕВА

Бъдете по-активни

 

Новата седмица се отличава с възможности за изява, след като още от вчера при вас стартираха промени. Бъдете по-активни и концентрирани. Напрежение няма да ви липсва и то ще е най-вече в сферата на деловите контакти. Нямате желание и стремеж за надпревара с никого и това прави конкурентните ви способности ниски. Нуждаете се от подкрепа и ще я получите, но не изцяло. Някои от зодията ще пристъпят към ново делово начинание. Възможностите са налице, но и от вас се иска малко, за да тръгнете напред. В личен план мнозина ще изживеят хубави интимни мигове, дори контактите в любовта ще станат по-ясни и достъпни.

 

ВЕЗНИ

Сблъсъци с конкуренти

 

Изключително положителна седмица, която буди подозрения, че всичко около вас върви по вода. Внимавайте, защото тези подозрения се раждат в съзнанието на вашите конкуренти от най-близкия кръг. Очаквайте конфронтации и сблъсъци редом с успехите си. На работното място имате късмета да сте подкрепяни от важни личности. В личен план обаче губите по точки точно защото сте си повярвали повече, отколкото е нужно. Разчитайте на късмета, разгърнете положителната си нагласа и седмицата ще ви разкрие много възможности, които чакахте от месеци.

 

СКОРПИОН

Прекрасен период

 

През следващата една седмица в съзнанието ви ще се запали нова идея в професионалната реализация, която малко по малко започва да се превръща в цел и повод за действие. Ключовата дума в хороскопа ви за идните няколко дни е раздвижване, но не предизвикано от външни фактори, а от вас самите. Затова бъдете активни, действайте смело и нещата лека-полека ще потръгнат. Директното движение на Меркурий от няколко дни е насърчителен знак, че можете да подпишете всички бавени до момента договори в деловата сфера. Както и да си купите онази материална придобивка, която си мечтаехте от месец, но все не идваше благоприятното време за нея.

 

СТРЕЛЕЦ

Време за близките

 

Предстои седмица, в която ще трябва да сте активни, от една страна, а от друга, няма да имате достатъчно сили. Разпределяйте времето си така, че да ви стига. Плановете са добра идея и можете да ги кроите ден за ден. В момента се радвате на интуиция, така че я използвайте рационално. В личния живот отделете достатъчно време за близките си. Мислете за тях и потърсете подходящите подаръци за предстоящите празници. Вече можете да закупите техниката и придобивките, които не купихте през последния месец заради ретроградното движение на Меркурий. Планетата вече е в своята директна посока.

 

КОЗИРОГ

Програмирайте успеха

 

Ще почувствате директното движение на Меркурий като прилив на сили, ентусиазъм и едно значително оживление в личния живот. Тази седмица е богата на звездни аспекти, които говорят за бурно лично раздвижване, но все пак нека те стават под ваш контрол и чрез ваша намеса. Не изпускайте каишката и дръжте нещата под контрол. Новолунието в Стрелец ще ви донесе размисли и ще отключи нов етап на подсъзнателно ниво. Период, който сами можете да програмирате дали да е успешен, или не. Затова внимавайте.

 

ВОДОЛЕЙ

Нови запознанства

 

В добра кондиция сте, но организирайте целите си така, че да имате време за всичко. Директното движение на Меркурий усилва вътрешната ви енергия, което е добре от една страна. От друга обаче, често може да се превръща в повод за излишни разпри и кавги. Обвиненията от страна на колегите ви, че сте се самозабравили, точно сега имат почва и нека служат като спирачка. Новолунието в Стрелец поставя важни въпроси за взаимоотношенията, средата ви на живот и общуването с хората около вас. Не е изключено да осъществите множество нови запознанства точно през тази декемврийска седмица.

 

РИБИ

Силни и устойчиви

 

Добрите перспективи пред вас в следващите седем дни не са никак малко. Предстои ви седмица, в която леко, търпеливо, но устойчиво застъпвате в служебно отношение. Ще изложите на показ идея, която пазехте като тайна в последните няколко месеца. Новолунието в Стрелец отключва желания за изява и тръгване по пътя напред към гонене на един по-висок връх в кариерата. Безспорно ви предстоят добри перспективи в тази насока, а движението на Марс в знака ви е повод за сила, увереност и устойчивост на всякакви извънредно създали се ситуации.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

7 декември. Вие сте от разсъдливите Стрелци. Не сте лекомислени като вашите братя по зодия, а напротив. Обичате да обмисляте думите, действията и решенията си. Не сте толкова импулсивни, колкото другите. Обичате да четете и да се обогатявате духовно. Родени сте, за да следвате пътеките на науката и да разнасяте знанието си сред другите хора. Това е от водещо значение за вашето духовно развитие, а и в един етап от живота ви неминуемо ще стане водещо и при професионалната ви кариера. В личен план непременно трябва да си намерите духовната половинка и да прекарате живота си с този човек.

От днес навлизате в една много лека и хубава година, която ще ви помогне да разнообразите донякъде контактите си, но без да се предоверявате на новите хора, идващи във вашия живот. Вяра имайте само на най-близките. Усмихвайте се често, защото ще имате поводи за сърдечни усмивки през новата година.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако мислите позитивно и се обградите с хора, които са ви приятни и сред които се чувствате освободени. Много важно предупреждение през тази година са злонамерените контакти, които ще ви тровят психиката и ще ви навличат болести. Елиминирайте ги.

8 декември. Характерно за вас е, че през целия си живот работите доста и се трудите упорито, но зад гърба ви все няма нищо. Не се отчайвайте. Успехите никога няма да ви сполетяват мигновено. Градите кариера с години, а повишенията ви са винаги заслужени и отработени с много труд, което ги прави сигурни и непоклатими. В семейството постоянно гледате как да помогнете на близките. Не бива да им позволявате обаче да ви се качват на главата – да ви командват и ръководят. Извоювайте самостоятелност. От това се нуждаете.

Годината, в която навлизате, ще ви накара да преодолеете някои логични житейски трудности. Няма от какво да се плашите, защото бариерите ще ви направят по-силни и издръжливи. Важно е да ги отстраните сами, за да сте горди със себе си. За мнозина това ще е поредната рутинна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

9 декември. Вие сте от огнените и емоционални Стрелци, които избухват, осъзнават се, търсят прошка и после пак повтарят цикъла, без да си вземат поука от грешките. Доста импулсивни и крайни в чувствата, мислите и емоциите, вие често забравяте къде се намира златната среда. Учудващо целенасочени сте обаче в действията си и гоните смели цели. Умеете да се забавлявате и да помагате на хората около вас да се чувстват добре. В любовта сте големи ревнивци, но вие самите имате забежки от правия път в своята любовна история. Към близките си също сте ревниви.

Навлизате в прекрасна година на промени и новости. Това е най-активната година, сравнена с изминалите девет. Ще ви се случат доста неща, за които не сте предполагали. Помогнете с действията си на съдбата да се подреди така, както вие си я представяте. Внимавайте, грешките, които правите през тази година, ще изкупвате през следващите девет.

Здраве: Можете да се откажете от цигарите, ако страдате от този порок.

Станислав Климентов

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *