Светла Йорданова стана шампионка на България на блиц, трета е на ускорен шах | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Светла Йорданова стана шампионка на България на блиц, трета е на ускорен шах

Публикувана на: 06.12.2018г. 751 прегледа

48 състезатели участваха в Държавното първенство за мъже и жени по блиц, което се проведе в Дупница. Те играха смесено с отделно класиране. Турнирът бе в 9 кръга на контрола 3 минути плюс 2 секунди на ход. В първенството участваха четирима великотърновски състезатели – по двама от ШК „Етър“ и ШК „Асеневци“.

Международният майстор за жени по шахмат Светла Йорданова завърши със 7 точки, като кръг преди края си беше осигурила титлата, тъй като имаше победа в личната среща с пряката си конкурентка Надя Тончева. Общо великотърновската състезателка и треньорка е на 4 място в генералното класиране в двата пола.

Представителят на ШК „Асеневци“ – 13-годишният Лъчезар Колев, изненадващо записа седмо място с актив от 6 точки. Той победи в последните 3 кръга и това го изведе на по-челна позиция. При мъжете ШК „Етър“ бе представляван от мс Николай Йорданов, който стартира с 4 победи и загуби в по-добра позиция от бъдещия шампион Алекси Йовчев от ЦСКА. В крайното класиране е на осмо място с 5,5 точки, а Даян Нинов от ШК „Асеневци“ е 15-и.

Ден по-късно бе в Дупница бе и шампионатът по ускорен шах в 9 кръга на 15 минути плюс 5 секунди на ход. Програмата бе доста натоварена и изискваше не само шахматни умения, но и физическа издръжливост. При жените Светла Йорданова отново влезе в призовата тройка, този път с бронзов медал. Тя завърши с 5 победи и 4 загуби. При мъжете Даян Нинов е осми с 5,5 т., Николай Йорданов е 12-и със същия актив, а Лъчезар Колев е на 21 място с 4 точки.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *