Търновци са в Европейския парламент по покана на евродепутата Ева Майдел | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновци са в Европейския парламент по покана на евродепутата Ева Майдел

Публикувана на: 06.12.2018г. 1078 прегледа

Част от групата са и ученици, преминали за пореден по стъпките на Ботевата чета

 

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ СА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БРЮКСЕЛ ПО ПОКАНА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ/ЕНП ЕВА МАЙДЕЛ, която има информационен офис в старата столица.

В групата са част от учениците, които за поредна година се включиха в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“ благодарение финансовата подкрепа на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поканата за посещението в Брюксел дойде малко след завръщането на участниците от значимото събитие. Тя е в знак на уважение към родолюбието на младите хора и бе отправена по време на среща във В. Търново между тях и Цветанов, на която присъства и Ева Майдел.

По нейна покана на посещение в Брюксел в момента са и представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кмета на старата столица Снежана Данева, както и студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември 2018 г. „Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решения, отколкото поотделно. Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители.“ Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновския университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *