Какво време ни очаква от днес до 13 декември | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Какво време ни очаква от днес до 13 декември

Публикувана на: 06.12.2018г. 1188 прегледа

През нощта ще има променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 4. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 5. През деня ще има незначителна до променлива облачност. Сутринта около р. Дунав на места ще има значителна облачност и намалена видимост, които до обяд ще се разсеят. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5. За В. Търново се очаква максимална температура около 3. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.2 през 1967 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 13.8 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 34 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: новолуние.

И в събота преди обяд около р. Дунав преди обяд ще има значителна облачност. Над повечето равнинни и полупланинските райони ще има незначителна до променлива облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и минус 1. Максималните – между 5 и 8. В неделя сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. След обяд облачността ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0 и 3. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните ще бъдат между 2 и 5. В понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0 и 3. Максималните ще бъдат между 2 и 5. Във вторник ще има променлива облачност с тенденция да намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3 и 0. Максималните ще бъдат между 0 и 3. В сряда и четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3 и 0. Максималните ще бъдат между 0 и 3.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в четвъртък в петък ще бъдат около 8 и в събота – около 2 и през деня ще се понижават. В неделя преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. След обяд облачността ще намалее. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4. В понеделник ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0 и през деня ще се понижават. От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 3. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 4 – 6 по-ниски от температурите на 1200 м.

                             

                                             ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 08.12.2018 г.

Утре вечерта  и през нощта ще има променлива до значителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около  минус 1º.

В събота  ще преобладава време с променлива до значителна  облачност. През деня ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около   9º. Атмосферното налягане преди обяд ще се понижава, след обяд ще се повишава. Над  западните и  централните части на Стара планина  преди обяд ще има променлива облачност, след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа  умерен  до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м.  ще бъдат около 6°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  1°. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.2° през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 11.6° през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 34 минути и ще залезе в  16  часа и 43 минути.

Фаза на Луната:  едно денонощие след новолуние.

 

                                               ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 09.12.2018 г.

В неделя преди обяд ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд. След обяд облачността ще се разкъса. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад. След обяд ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около 1º. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около   9º.

Атмосферното налягане преди обяд ще се повишава, след обяд ще се понижава.

Над  западните и  централните части на Стара планина  преди обяд ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа  умерен  до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м.  ще бъдат около 4°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  0°. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.6° през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 10.1° през 2002 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 35 минути и ще залезе в  16  часа и 43 минути.

Фаза на Луната:  две денонощия след новолуние.

 

Вечерта  и през нощта ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около  0º.

 

                                               ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 10.12.2018 г.

В понеделник  ще преобладава време със значителна  облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около   7º.

Атмосферното налягане  ще се повишава.

Над  западните и  централните части на Стара планина  ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1000-1200 м от сняг. Ще духа  силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м.  ще бъдат около 0° и през деня ще се понижават. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около  минус 5°. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.8° през 1982 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 13.6° през 2002 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 36 минути и ще залезе в  16  часа и 43 минути.

Фаза на Луната:  три денонощия след новолуние.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *