Айфеловата кула ще остане затворена за туристи в събота заради очаквани нови протести на "жълтите жилетки" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Айфеловата кула ще остане затворена за туристи в събота заради очаквани нови протести на „жълтите жилетки“

Публикувана на: 07.12.2018г. 689 прегледа

Атракцията на Париж – Айфеловата кула, ще бъде затворена в събота заради протестите на „жълтите жилетки“, съобщи днес компанията оператор на кулата, предаде Франс прес.
„Обявените за събота, 8 декември протести в Париж, не позволяват приема на посетители при добри условия на сигурност. Ето защо Дружеството за експлоатация на Айфеловата кула реши да я затвори през този ден“, се казва в съобщение на компанията-оператор.
Туристическият обект бе затворен за посещение на 24 ноември, когато се очакваше протести да има на Марсово поле – зоната зад Айфеловата кула. Тогава обаче протестите се насочиха към булевард „Шан-з-Елизе“.
Кулата не беше затворена за посещение миналата събота, когато протестите на „жълтите жилетки“ бяха белязани от насилие и вандалски прояви в Париж.
Парите за билетите, закупени онлайн за визита на кулата на 8 декември, ще бъдат автоматично възстановени. Компанията-оператор на кулата поднася извинение за причиненото неудобство на туристите, които няма да могат да посетят обекта на 8 декември.
Същевременно от префектурата на Париж бе отправен призив за затваряне на магазините на „Шан-з-Елизе“ в събота заради очакваните нови протести, предаде ТАСС.
В същия ден няма да работят още седем музеи и исторически обекти в столицата, сред които парижката опера, катакомбите, Лувърът, музеят Орсе, музеите Гран и Пти пале, допълват ДПА и Ройтерс.
Френският министър на културата Франк Ристер каза, че крайнодесни и крайнолеви размирници планират да се смесят с протестиращите в събота.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *