4 четения

Очакваното затопляне в събота ще е кратко и незначително, през целия период остава променливо и с превалявания

През нощта ще има променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 4. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 5. През деня ще има незначителна до променлива облачност. Сутринта около р. Дунав на места ще има значителна облачност и намалена видимост, които до обяд ще се разсеят. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5. За В. Търново се очаква максимална температура около 3. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.2 през 1967 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 13.8 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 34 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: новолуние.

И в събота преди обяд около р. Дунав преди обяд ще има значителна облачност. Над повечето равнинни и полупланинските райони ще има незначителна до променлива облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и минус 1. Максималните – между 5 и 8. В неделя сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. След обяд облачността ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0 и 3. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните ще бъдат между 2 и 5. В понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0 и 3. Максималните ще бъдат между 2 и 5. Във вторник ще има променлива облачност с тенденция да намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3 и 0. Максималните ще бъдат между 0 и 3. В сряда и четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3 и 0. Максималните ще бъдат между 0 и 3.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в четвъртък в петък ще бъдат около 8 и в събота – около 2 и през деня ще се понижават. В неделя преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. След обяд облачността ще намалее. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4. В понеделник ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0 и през деня ще се понижават. От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 3. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 4 – 6 по-ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!