"Жив корал" е цветът на 2019 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Жив корал“ е цветът на 2019 г.

Публикувана на: 07.12.2018г. 794 прегледа

Институтът „Пантон“ избра нюанса „жив корал“ за цвят на 2019 г., съобщи в. „Дейли мейл“.
Изборът е вдъхновен от застрашените коралови рифове и световните политически кризи. Нюансът е по-мек от пастелните и неонови варианти. Той е с оранжева основа и златисти полутонове.
Цветът е използван вече за новите айфони и в колекцията на Марк Джейкъбс. Според вицепрезидента на „Пантон“ Лори Пресман той е не само топъл, но и жизнеутвърждаващ, подходящ за различни цели.
„При всичко, което се случва сега, търсехме човечност, защото виждаме, че животът в интернет дехуманизира много неща“ – каза Пресман.
Цветът на 2018 г. беше „ултравиолетово“ – с повече синьо, отколкото червено. Той беше избран заради асоциацията с контракултурата, стремежа към оригиналност, изобретателност и въображение.
Компанията „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *