36 четения

Фондация „Заедно в час“ търси учители в областта

Кандидатите може да са без педагогическо образование, но да са със завършена бакалавърска степен и освен заплата ще получават допълнително финансиране

 

УЧИТЕЛИ, КОИТО ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ПО ПРОГРАМАТА „ЗАЕДНО В ЧАС“, ТЪРСИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕДНОИМЕННАТА ФОНДАЦИЯ. Одобрените педагози ще могат да започнат работа още следващата учебна година, като преди това ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици.

Кандидатстването по програмата продължава до 20 февруари 2019 г. чрез подаването на онлайн формуляр на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходимо е обаче да имат завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.

ШЕСТИМА СА УЧИТЕЛИТЕ НА „ЗАЕДНО В ЧАС“, КОИТО В МОМЕНТА ПРЕПОДАВАТ В УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА. Педагози по тази програма са назначени в Златарица, Павликени, Камен и Царски извор.

„Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование – независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната. След това участниците в програмата на „Заедно в час” продължават професионалното си развитие в различни области – в училище, в сферата на образованието, някои създават собствени инициативи в социалното предприемачество.

Участниците в програмата се обучават по международния модел „Преподавай като лидер”, насочен към работа с ученици с нисък социално-икономически статус, както и за прилагане на държавните образователни стандарти и изисквания. По време на двете години преподаване те получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците, които нямат педагогическа квалификация, преминават квалификационна програма в университет партньор на „Заедно в час”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!