16 четения

70 души ще зарадва за Коледа търновският фенклуб на „Левски”

Фенклубът на „Левски” във Велико Търново „Олд Капитал Бойс” организира кампанията „Синя Коледа”, с която ще зарадва около 70 болни, самотни и социално слаби хора в няколко търновски села. Сините запалянковци са подготвили големи пакети с хранителни продукти, с които нуждаещите се да посрещнат подобаващо Рождество Христово и Нова година. Средствата за подаръците са осигурени от членове на организацията от старата столица, техни съмишленици от страната и чужбина, заяви Калин Станчев, председател на „Олд Капитал Бойс”. Акцията ще премине през Самоводене, Хотница, Пчелище и Церова кория.

„Влязохме във връзка с кметовете на тези села и с тяхна помощ направихме списъци с нуждаещи се хора. Искаме да им осигурим не само хранителни продукти от първа необходимост, но и такива, с които да си направят хубава празнична трапеза”, заяви Калин.

Пакетите ще включват олио, месо, кайма, риба, сирене, кисело мляко, колбас, кори за баница, брашно, захар, сладкиши, безалкохолно и други продукти и ще се раздават на 20 декември.

Друга изненада, която сините фенове са подготвили, е за жителите на Присово. В местното читалище на 14 декември, ще се състои театралната постановка „Сиромашка радост”, на която всеки може да присъства безплатно.

Кампанията „Синя Коледа” се провежда за трета поредна година, като всеки път броят на подпомогнатите домакинства е по-голям. През 2017 година фенклубът зарадва около 40 души в Дебелец, Пчелище и Присово.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!