Бисери от световната класика ще звучат в коледния концерт на търновския театър

Бисери от световната оперна и оперетна класика са събрани в програмата НА ТРАДИЦИОННИЯ КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ, ПОДГОТВЕН ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Галаспектакълът „Коледни искри” е на 21 декември от 19 часа в голяма зала на театъра. Преди това на концерта ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в четири български града. Турнето започва на 17 декември в Попово и до 20 декември ще премине през Габрово, Троян и Севлиево. Всички представления на МДТ се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за спектакъла на 21 декември от 19 часа може да се закупят на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.