676 четения

Надстрояват ГУМ в Г. Оряховица, за да стане мол с престижен хотел

Новият собственик Венцислав Стоев обследва сградата за изграждането и на голям подземен паркинг

ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ В РЕГИОНА ВДЪХВА НОВ ЖИВОТ НА КУЛТОВИЯ ГРАДСКИ УНИВЕРСАЛЕН МАГАЗИН В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Строеният преди близо половин век комплекс, намиращ се в сърцето на града, вече има нов собственик в лицето на компанията „ЮППИ“ на предприемача Венцислав Стоев. Само преди броени дни той получи обекта от кметството, след като го спечели на конкурс от общината и преведе по сметките й малко над 1 млн. лв. „В момента извършвам обследване и тогава ще реша какво точно ще се случва, но със сигурност жителите и гостите на града ще са много доволни“, коментира пред „Борба“ бизнесменът. Той е представил и мащабна инвестиционна програма за Градския универсален магазин, свързана и със създаването на просторен подземен паркинг и превръщането на сградата в мол. Според строителните норми за тази градска зона комплексът спокойно може да бъде надстроен с още три етажа и да стане общо на шест. В момента той е разположен на терен от 1670 кв. метра и има разгъната площ на трите нива от малко над 1500 кв. метра. Допреди намесата на Стоев на имота, който е бил част от ликвидираното общинско дружество „Търговия за бита“, не е правена сериозна реконструкция. Иначе в миналото тя е била направена и замисляна по модел на софийския ЦУМ и дълго време е смятана за най-модерния и удобен магазин във Великотърновска област.
СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ НОВАТА ВИЗИЯ НА ГОРНООРЯХОВСКИЯ ГРАДСКИ УНИВЕРСАЛЕН МАГАЗИН И ЕВЕНТУАЛНОТО НАДСТРОЯВАНЕ ЩЕ КОСТВАТ ИНВЕСТИЦИЯ ОТ НАД 5 МЛН. ЛВ., но в зависимост от проекта инвестицията може да скочи и двойно. Освен голям хранителен магазин, заведения и множество по-малки търговски обекти, които ще оформят визията на бъдещия мол, се обмисля и надстрояването с хотелска част, тъй като в Горна Оряховица все още няма модерен градски хотел.
Всичко обаче зависи от възложеното в момента обследване и броя на паркоместата под обекта, които са задължителни по норматив за подобни търговски центрове.

КОЙ Е ВЕНЦИСЛАВ СТОЕВ

Бизнесменът е един от най-уважаваните и мощни предприемачи в региона. Той е мажоритарен собственик на интернет и тв доставчик „Телнет“, държи кокетен бизнесцентър на ул. „Вичо Грънчаров“, както и офис сграда с жилищна част на ул. „П. Евтимий“. Негова собственост е търговският център „Максмарк“ в кв. „Пролет“, както и едноименният бранд магазин. Притежател в съдружие и на кокетния комплекс „Раювски хан“ на брега на яз. „Йовковци“. Единственият в региона, който притежава „Майбах“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *