Надстрояват ГУМ в Г. Оряховица, за да стане мол с престижен хотел | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Надстрояват ГУМ в Г. Оряховица, за да стане мол с престижен хотел

Публикувана на: 12.12.2018г. 6948 прегледа

Новият собственик Венцислав Стоев обследва сградата за изграждането и на голям подземен паркинг

ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ В РЕГИОНА ВДЪХВА НОВ ЖИВОТ НА КУЛТОВИЯ ГРАДСКИ УНИВЕРСАЛЕН МАГАЗИН В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Строеният преди близо половин век комплекс, намиращ се в сърцето на града, вече има нов собственик в лицето на компанията „ЮППИ“ на предприемача Венцислав Стоев. Само преди броени дни той получи обекта от кметството, след като го спечели на конкурс от общината и преведе по сметките й малко над 1 млн. лв. „В момента извършвам обследване и тогава ще реша какво точно ще се случва, но със сигурност жителите и гостите на града ще са много доволни“, коментира пред „Борба“ бизнесменът. Той е представил и мащабна инвестиционна програма за Градския универсален магазин, свързана и със създаването на просторен подземен паркинг и превръщането на сградата в мол. Според строителните норми за тази градска зона комплексът спокойно може да бъде надстроен с още три етажа и да стане общо на шест. В момента той е разположен на терен от 1670 кв. метра и има разгъната площ на трите нива от малко над 1500 кв. метра. Допреди намесата на Стоев на имота, който е бил част от ликвидираното общинско дружество „Търговия за бита“, не е правена сериозна реконструкция. Иначе в миналото тя е била направена и замисляна по модел на софийския ЦУМ и дълго време е смятана за най-модерния и удобен магазин във Великотърновска област.

СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ НОВАТА ВИЗИЯ НА ГОРНООРЯХОВСКИЯ ГРАДСКИ УНИВЕРСАЛЕН МАГАЗИН И ЕВЕНТУАЛНОТО НАДСТРОЯВАНЕ ЩЕ КОСТВАТ ИНВЕСТИЦИЯ ОТ НАД 5 МЛН. ЛВ., но в зависимост от проекта инвестицията може да скочи и двойно. Освен голям хранителен магазин, заведения и множество по-малки търговски обекти, които ще оформят визията на бъдещия мол, се обмисля и надстрояването с хотелска част, тъй като в Горна Оряховица все още няма модерен градски хотел.

Всичко обаче зависи от възложеното в момента обследване и броя на паркоместата под обекта, които са задължителни по норматив за подобни търговски центрове.

КОЙ Е ВЕНЦИСЛАВ СТОЕВ

Бизнесменът е един от най-уважаваните и мощни предприемачи в региона. Той е мажоритарен собственик на интернет и тв доставчик „Телнет“, държи кокетен бизнесцентър на ул. „Вичо Грънчаров“, както и офис сграда с жилищна част на ул. „П. Евтимий“. Негова собственост е търговският център „Максмарк“ в кв. „Пролет“, както и едноименният бранд магазин. Притежател в съдружие и на кокетния комплекс „Раювски хан“ на брега на яз. „Йовковци“. Единственият в региона, който притежава „Майбах“.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Надстрояват ГУМ в Г. Оряховица, за да стане мол с престижен хотел"

 • 12.12.2018 в 11:37

  Е доводът с Майбаха е най умилителен. И ГУМището ли ще стане @кокетен обект, а?
  За останалото нямам думи.

  Отговор
 • 12.12.2018 в 13:51

  Стилян Найденов, добре е да се правят хубави, нови, полезни и най-вече достъпни за гражданите обекти, та било то и молове. Но да се впечатляваш от Майбах-а на някой, който и да е той, е меко казано смешно сервилничене. С последното си изречения в тази статия просто осра пейзажа пред ГУМ-а в Горна Оряховица.

  Отговор
 • 12.12.2018 в 14:54

  Перачница, откъдето и да го погледнеш!

  Отговор
 • 12.12.2018 в 20:11

  Ама ЮППИ , която е купувач е ООД, останалите двама собственици, които имат 30% , ако карат Форд Мондео не е ли редно и един ред за тях. Едноимения бранд магазин също е общ. Относно Телнет Стоев е съсобственик с още 3 души, като дела му от 33% е доста далечен от мажоритарния/50+%/. Ама карай Майбаха си е само негов, или айде и на жена му.

  Отговор
 • 12.12.2018 в 20:24

  Това с Майбаха беше върха на простотията.Тук се набляга на това кой е Венци и какво е направил за града!А това каква кола кара едва ли ще впечатли някого.Много по-важно е да се каже какво прави този човек за Горна Оряховица, а не каква кола кара!

  Отговор
 • 13.12.2018 в 11:14

  Трябваше да напишете, че имам и GL с номер ВТ 666666 и майбаха е с ВТ 555555, за да е още по-ясно. Защо не сте написа и, че се ожених „по любов“ за една баба с голямо наследство и от шлосер станах „мощен бизнесмен“…бързо се забравя от къде съм тръгнал.

  Отговор
 • 14.12.2018 в 1:06

  Mall s hotel ?? Shto za zhivotno e tova ??

  Отговор
 • 15.12.2018 в 12:57

  Чувствам се мотивиран да успея в Горна Оряховица и да си купя Майбах.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *