82 четения

Ученици от Езикова гимназия бяха на посещение в Германия

СЕДЕМ МОМИЧЕТА ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДЕЛМЕНХОРСТ, ГЕРМАНИЯ. Заедно със своя учител Тошко Христов, който е и зам.-директор на гимназията, учениците са участвали в среща по проект, посветен на ролята на музиката за френско-германското помирение и разбирателството на Балканите. Това е втората работна визита на възпитаници на търновската езикова гимназия по този проект, този път домакин е била гимназията IGS в Делменхорст.
Анастасия Кечева, Йоана Ангелова, Маргарита Чакърова, Мария Кечева, Мирослава Демирева, Силвия Минкова и Траяна Долчинкова са гостували на своите немски съученици, които също изучават френски език.
Още през първия работен ден търновските ученици са били включени в интензивни дейности по проекта. Участниците са представяли музикални произведения и са анализирали ролята им за процеса на френско-германското помирение. Били са на посещение и в музикалното училище в града, където българската група е показала няколко родни хора. Мария и Анастасия Кечеви са очаровали публиката с изпълненията си на пиано, а местната преса е посветила статия за мобилността по проекта със снимка на екипа, в който е работила Траяна Долчинкова. Тя, заедно с още две свои връстнички от Франция и Германия, е написала песен, чийто текст след това е бил преведен на френски, немски и български език. Песента е посветена на националните стереотипи и предразсъдъци.
Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров ще е домакин на заключителната среща по проекта, който е подкрепен от Френско-германския офис за младежта, както и от „Алианс франсез“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!