2 четения

Общински съветници направиха предложение за учредяване на стипендия в Младежкия дом

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА СТИПЕНДИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА, КОИТО СЕ ОБУЧАВАТ В МЛАДЕЖКИЯ ДОМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НАПРАВИХА ОСЕМ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ. Идеята е на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който за първи път заговори за стипендиите на заседанието на Общинския съвет през ноември. Тогава бяха гласувани промени в таксите на децата, които посещават различните форми на обучение в Младежкия дом.

Николай Илчев, проф. Михаил Харалампиев, Мария Илчева, Ирена Стасинопулу, Стефан Стефанов, Валентин Стоянов и Гергана Евтимова се обединиха около инициативата и подкрепиха идеята на Венцислав Спирдонов. Тяхното предложение е да бъдат учредени стипендии във всяка форма на обучение в Младежки дом. Едната да е за дете на родители с минимални доходи, а втората за дете или младеж на възраст до 18 години с проявени творчески възможности. И двете стипендии са в размер на месечната цена на услугата, в която се обучават отличените.

До три месеца директорът на Младежкия дом Румен Петров трябва да изготви правила за определяне и разпределяне на стипендии за деца, обучаващи се в различните форми за творческо развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *