Правят 6,5 дка паркинг в Арбанаси

Иван Георгиев – Фламбето чака 3 г. държавата да му разреши обекта

 

СЛЕД БЛИЗО 3-ГОДИШНО ЧАКАНЕ ПРЕДПРИЕМАЧЪТ ИВАН ГЕОРГИЕВ – ФЛАМБЕТО ВЕЧЕ ИМА ПРАВО ДА ИЗГРАДИ ПЪРВИЯ ГОЛЯМ ОБЩЕСТВЕН ПАРКИНГ В АРБАНАСИ. Той ще е на площ от 6,5 дка в подножието на парк „Лакото“ точно срещу бившата къща на Красимир Балъков. Разработката вече бе одобрена от постоянните комисии към местния парламент на Велико Търново, но това бе по-малкото сито. От началото на 2015 г. папката с проекта чакаше за съгласуване в Института за недвижимо културно наследство, което най-накрая е постигнато само преди броени дни. „Купил съм голямата поляна от частни лица преди повече от 10 г. Дълго мислих какво да я правя заради строгите строителни норми, след това подготвях и чаках съгласуване, но вече се случиха нещата“, коментира пред „Борба“ Иван Георгиев.

Той бе категоричен, че цените за престой в паркинга му ще са като нормалните за града в сините зони, които поддържа общината, както и на специализирания паркинг за автобуси под Царевец, който също е на кметството.

От три години насам Община Велико Търново също се опитва да изгради обществен платен паркинг в Арбанаси, но на съседно място, припомнят запознати. Кметството разполага с терен от 18 дка, но замисълът все още не е реализиран. Така частната инициатива за пореден път се оказва по-експедитивна и адаптивна спрямо чиновническата мудност. А именно трафикът и паркирането е от най-големите проблеми на Арбанаси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.