ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 – 20 декември 2018 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 – 20 декември 2018 г.

Публикувана на: 13.12.2018г. 859 прегледа

От петък до сряда ще има значителна облачност. В петък и събота на места ще има слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. От неделя до сряда ще превалява дъжд и мокър сняг на повече места. На места, предимно в полупланинските райони, има опасност от заледявания. От петък до сряда ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури в петък ще бъдат между минус 6° и минус 3°, в събота и неделя – между минус 2° и 1° и от понеделник до сряда между минус 5° и минус 2°. Максималните температури в петък ще бъдат между 2° и 5°, в събота и неделя – между 4° и 9° и от понеделник до сряда – между 0° и 3°.

В четвъртък валежи не се очакват. Облачността ще се разкъса. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и минус 2°, максималните между 3° и 6°.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до сряда ще бъде облачно. На места ще превалява сняг. В петък и събота ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. От неделя до сряда ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В петък максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 2°. В събота и неделя ще бъдат около 4°, като в неделя през деня температурата ще се понижава. От понеделник до сряда максималните температури на 1200 м. ще бъдат между минус 1° и минус 3°. В четвъртък ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще достигнат до около 3°. На 2000 м. максималните температури ще бъдат с около 5°- 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *