6 четения

Атанас Атанасов на крачка от голям шлем за купа „Втора младост“

Офицерът от резерва Атанас Атанасов с актив от 7, 5 точки победи в последното за годината издание на шахматния турнир за купата на общински клуб „Втора младост“. На второ място се подреди гросмайсторът по кореспондентски шах Младен Гуджев със 7 точки, трети е пробилият след квалификация Тошо Стоянов с 5, 5 т. Станьо Гатев и Христослав Панов заеха четвърто и пето място с по 5 т.

Любопитното в надпреварата бе, че вечният голмайстор на „Етър“ и най-добър шахматист сред футболистите Димитър Цеков успя да победи първенеца Атанас Атанасов, но ще трябва да отиде на квалификации за следващото издание.

То се очаква с голям интерес, тъй като Атанас Атанасов спечели двата последни турнира, а според регламента постоянен носител на купата „Втора младост” ще стане този, който спечели три поредни турнира. Така, ако Атанасов отново победи, ще стане постоянен притежател на отличието. Квалификациите за следващия турнир ще бъдат на 14 януари, в тях могат да участват всички желаещи над 60 години, а самият турнир ще бъде на 16 януари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *