Дванадесетокласникът Лъчезар Богомилов бе награден от кмета на Свищов с почетен знак | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Дванадесетокласникът Лъчезар Богомилов бе награден от кмета на Свищов с почетен знак

Публикувана на: 14.12.2018г. 52 прегледа

Носителят на златен медал от тазгодишното Национално състезание „Най-добра бизнес идея“ и единственият ученик от Свищов – стипендиант на фондация „Атанас Буров“, Лъчезар Богомилов бе специален гост на кмета Генчо Генчев. Дванадесетокласникът – специалност „Икономическа информатика“ в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, бе посрещнат от кмета в Гербовата зала на общината, където бе награден от градоначалника с почетен знак и грамота.

Заедно с талантливия ученик бяха директорът на училището Румяна Иванова и учителката Юлия Величкова, която Лъчезар определи като свой ментор. Кметът Генчев поздрави ръководството и педагогическия състав на ПДТГ за отличната подготовка и невероятните постижения на техния възпитаник, а на Лъчезар пожела здраве, дръзновение и много бъдещи успехи и никога да не забравя своя роден град и своето училище, където са положени основите за неговата бъдеща реализация.

В разговора Лъчезар сподели за последния успех на училището в Шестото национално ученическо състезание по банкиране, финансиране и бюджетиране на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, където той и неговите съученици от ХІІ „а” клас спечелват втора награда за училището, с проект „Най-добра регионална идентичност”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!