"Кроношпан" ще изгради автоматична станция за контрол на въздуха | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Кроношпан“ ще изгради автоматична станция за контрол на въздуха

Публикувана на: 14.12.2018г. 1145 прегледа

Дървопреработващото предприятие „Кроношпан“ във Велико Търново ще изгради автоматична станция за контрол на качеството на атмосферния въздух, информира инж. Ваня Дикова, експерт във РИОСВ в областния град. Пунктът за измерване наличието на замърсяване на въздуха ще стане факт съгласно издаденото преди дни комплексно разрешително за въвеждане на нова инсталация на фирмата. По думите на инж. Дикова вече тече строителство по новата станция, но ще отнеме време, докато бъде монтирана, тъй като процедурата е сложна.

„Резултатите от изследването на въздуха ще могат да се виждат в реално време в РИОСВ и общината и няма да бъдат недостъпни за гражданите“, уточни експертът.

Инж. Дикова допълни, че в екоинспекцията са получили само 3 сигнала тази година от граждани в района на квартал „Бузлуджа“ и „Чолаковци“ за неприятни миризми от предприятието, въпреки че в социалната мрежа Фейсбук това е редовна тема за коментиране.

loading...

Коментари за "„Кроношпан“ ще изгради автоматична станция за контрол на въздуха"

 • 14.12.2018 в 11:40

  все едно аз да си измервам скоростта с радара на кат и сам да си пиша акт

  Отговор
 • 14.12.2018 в 15:01

  А тези три сигнала от гражданите са фалшиви.
  Дишаме най чистия въздух в региона, нищо че Кроншпан бълва непрекъснато разноцветни кълба…..Но каквото за нас простолюдието, такова и за тях.

  Отговор
 • 14.12.2018 в 17:23

  няма да е лошо да монтират и някаква измервателна техника,която да ни информира в релно време,планините от нарязани дървета в двора на кроношпан,колко изсечени гори представляват

  Отговор
 • 16.12.2018 в 7:41

  Не се ли сещат,че и техните деца дишат тези мизерии??? Кроношпан ги гонят от всякъде,но тук са добре приети ?!? Защо ли ????

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *