Времето

Мрачно и с превалявания през целия период, чак в четвъртък слънцето ще се покаже

През нощта ще има променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 2. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 2 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност. След обяд и вечерта на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3 и 6. За В. Търново се очаква максимална температура около 4. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.0 през 1957 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 16.7 през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 40 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след новолуние.

До сряда ще има значителна облачност. В събота на места ще има слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. От неделя до сряда преваляванията от дъжд и мокър сняг ще бъдат по-значителни. На места, предимно в полупланинските райони, има опасност от заледявания. През целия период ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури в събота и неделя ще бъдат между минус 2 и 1, а от понеделник до сряда между минус 5 и минус 2. Максималните температури в петък ще бъдат между 2 и 5, в събота и неделя – между 4 и 9, и от понеделник до сряда – между 0 и 3. В четвъртък валежи не се очакват. Облачността ще се разкъса. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 2, максималните между 3 и 6.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до сряда ще бъде облачно. На места ще превалява сняг. В петък и събота ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. От неделя до сряда ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В петък максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2. В събота и неделя ще бъдат около 4, като в неделя през деня температурата ще се понижава. От понеделник до сряда максималните температури на 1200 м ще бъдат между минус 1 и минус 3. В четвъртък ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще достигнат до около 3. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 5- 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *