37 четения

Предстои ремонт на Домашния социален патронаж в Търновската община

Предстои обновяване на Домашния социален патронаж в община Велико Търново, чиято основна база се намира в Дебелец. В социалната трапезария се готви за 430 души в неравностойно положение, сред които и деца с увреждания, живеещи в 17 населени места. Сградата обаче не е ремонтирана от две десетилетия, вече не отговаря на съвременните изисквания и затова съществува опасност да бъде затворена от Областната агенция по безопасност на храните.

За реконструкцията й е изготвен проект, с който общината ще кандидатства за финансиране по програма „Красива България“. От нея се очаква да бъдат отпуснати най-много 120 000 лв., а останалите 280 000 лв., ще дойдат от местната хазна.

Ремонтирани ще бъдат 400 кв. м от сградата, подменени подовите настилки, обзавеждането и оборудването, ще се направи топлоизолация. Предвидено е да се изгради дренажна система за събиране и отвеждане на дъждовните и подпочвени води, както и нови подходи към постройката. Вложената инвестиция ще увеличи и броя на хората, които ще получават храна, със 70 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *