Новини

Зонтианките дариха книги, ще разпределят и 100 стипендии за студентки

МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ 100 КНИГИ ДАРИХА В ПЕТЪК НА РЕГИОНАЛНАТА НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ. Заглавията са част от огромното дарение, което организацията ще направи на различни институции по повод 100-годишнината си. Всички книги са предоставени от семейството на писателя Йордан Радичков и от издателството, работило с големия български писател. Изданията са на български език, някои от тях са художествена литература, други са научни заглавия и са предназначени да достигнат до университети, училища и читалища.

Почетният знак на библиотеката, грамота за дарението и картина на проф. Иван Бочев даде на председателя на Зонта във Велико Търново Красимира Коцева директорът на библиотеката Иван Александров.

Дамите получиха грамота за дарение и от шефа на Държавния военен архив Светлин Радев, където също са подарили заглавия.

Освен книгите зонтианките ще разпределят и 100 стипендии. Специално във Велико Търново за тях ще могат да кандидатстват млади жени – студентки в трите университета, с активна гражданска позиция. Момичетата ще получават помощта в продължение на две години. Програмата за 100-годишнината на организацията е обвързана с каузата на Зонта, която е насочена срещу насилието върху жените.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *