3 четения

Днес и утре мрачно и валежно, с опасност от заледявания; от четвъртък започва да се затопля

През нощта ще бъде облачно и на места ще превалява сняг. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 1 гр. През деня ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. За В. Търново се очаква максимална температура около 1 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.7 през 1989 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 19.2 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 42 минути и ще залезе в 16 часа и 45 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди пълнолуние.

И в сряда ще има значителна облачност с превалявания от сняг. На места има опасност от заледявания. Привечер от запад на изток облачността ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и минус 1. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 2.

В четвъртък валежи не се очакват. Над равнинните райони ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Над полупланинските райони облачността ще намалява до незначителна. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 3, максималните между 0 и 3.

От петък до понеделник времето ще се променя динамично, често ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите постепенно ще се повишават. Минималните температури в петък и събота ще бъдат между минус 4 и минус 1, в неделя и понеделник – между 0 и 3. Максималните температури в петък и събота ще бъдат между 0 и 3, в неделя и понеделник – между 3 и 6.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник и сряда ще бъде облачно. На места ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между минус 2 и 0. В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2. От петък до понеделник времето ще се променя динамично, често ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите постепенно ще се повишават и максималните на 1200 м ще бъдат между 2 и 6. Максималните температури ще бъдат с около 5-6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *