83 четения

Георги Бижев, председател на УС на ОФК „Локомотив“: „Мястото ни в класирането отговаря на възможностите ни като финансиране и селекция“

„Локомотив“ (Горна Оряховица) завърши есенния полусезон във Втора лига на девето място с актив от 20 точки. „Железничарите“ записаха 6 победи, две ремита и девет загуби в 17 кръга, головата им разлика е 18:26. Определено есента не бе от най-силните за тима, който на практика бе създаден през лятото от Тодор Киселичков. Той обаче остана начело до седмия кръг, след което бе освободен и до края на полусезона Марин Байчев и Биан Саид водиха отбора. Клубът имаше да решава и финансови въпроси, свързани с погасяване на задълженията натрупани през периода в Първа лига. За представянето, новия треньор Красимир Мечев, селекцията и бъдещето на „Локото“ разговаряме с председателя на Управителния съвет Георги Бижев. Той застана начело на клуба през май, когато замени на поста дотогавашният шеф Даниел Костадинов.

– Г-н Бижев, как ще коментирате футболната есен на „Локомотив“?

– Смятам, че общо взето, изпълнихме целите, които си бяхме поставили. Мястото ни в класирането отговаря на възможностите ни като финансиране и селекция. За нас бе много важно да изчистим натрупаните задължения и се справихме. На този етап дължим суми само към НАП, но изпълняваме погасителния план. За първи път от години приключихме сезона без задължения към футболисти, служители и треньори.

– Половината полусезон изкарахте без старши треньор. Справиха ли се Марин Байчев и Биан Саид?

– След седмия кръг имахме пет точки и се наложи да потърсим промяна, разделяйки се с Тодор Киселичков. След като и двамата остават в новия треньорски щаб на Красимир Мечев, значи са си свършили работата. Е, наложи се и аз да вляза в съблекалнята и да си поговоря с момчетата, но това са нормални неща. Сега привличаме при представителния тим и един млад треньор от школата – Лъчезар Русев, за да трупа опит.

– Какво очаквате от новия наставник Красимир Мечев?

– С него и с 4-5 класни играчи, които смятаме да привлечем, очаквам да вървим нагоре. Благодарение подкрепата на Община Горна Оряховица, очаквам да имаме повече средства и възможности. Ако, разбира се, новите футболисти излязат по-скъпи, ще освободим от настоящия състав.

– Имената на попълненията?

– Не. Рано е, но ще бъдат само от елитния футбол. Говорили сме за преотстъпване на състезатели със „Славия“, „Черно море“ и „Верея“. Контролните срещи също ще бъдат с качествени тимове. Уточнили сме дати с „Дунав“ (Русе), „Локомотив“ (Пловдив) и „Ботев“ (Пловдив), разговаряме с ПФК „Монтана“ и „Лудогорец 2“, с които мачовете ни за първенство минаха.

– Ясен ли е размерът на субсидията от общинския бюджет?

– Говорим за 300 000 лева, от които 50 хиляди са за детско-юношеската школа. За нас тя е приоритет, надявам се, че през 2019 година ще изградим необходимия ни изкуствен терен по изготвен проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!