Спешен ремонт на детска градина „Здравец“ искат общинските съветници от БСП

ДА БЪДЕ НАПРАВЕН ОСНОВЕН РЕМОНТ НА СГРАДАТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ СЪС СРЕДСТВА ОТ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО настояват общинските съветници от групата на БСП. Вчера те внесоха допълнение към предложенията, които вече са направили за бюджет 2019 г. и това предложение е свързано със спешен ремонт в детското заведение.

Съветниците са били провокирани от молбата на няколко майки, чиито деца посещават детска градина „Здравец“. „Бяхме буквално шокирани от картината, която те ни представиха за условията в детското заведение. Ще маркираме телеграфно за наслаганите в последните 5-6 години проблеми. Санитарните възли са в окаяно състояние, фасадата на южната страна е разрушена, т. нар. „тунел“ се нуждае от сериозен и спешен ремонт, подовите настилки в помещенията са тотално износени, шкафчетата на децата са трудно използваеми, периодично се появяват течове в една от занималните, санитарния възел и кухненския блок“, коментира председателят на групата Петко Тюфекчиев. И допълва, че с всеки месец списъкът с необходими аварийни ремонти се увеличава, като не се взема нито едно решение за спиране рушенето на детската градина.

СЕДЕМ ДОКЛАДНИ ЗАПИСКИ ИМА ПОДАДЕНИ ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ. Миналата година РЗИ – Велико Търново, е направило предписание за осъществяване на аварийни и основни ремонти. Изпълнението му е отложено до 30.06.2018 г., но и този срок вече е изтекъл. Съветниците упрекват кмета на Община Велико Търново в „оглушително бездействие“ и настояват ремонтът на детската градина да влезе в Инвестиционната програма за 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *