Какво време да очакваме до 24 декември | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Какво време да очакваме до 24 декември

Публикувана на: 19.12.2018г. 1465 прегледа

В сряда привечер от запад на изток облачността ще се разкъса. Ще духа слаб  вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури  ще бъдат между  минус 1° и 2°.

В четвъртък валежи не се очакват. Над равнинните райони ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Над полупланинските райони облачността ще намалява до незначителна. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури  ще бъдат между минус 6° и минус 3°, максималните между  0° и 3°.

От петък до понеделник времето ще се променя динамично, често ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и мокър сняг.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите постепенно ще се повишават. Минималните температури  в петък и събота ще бъдат между минус 4° и минус 1°, в неделя и понеделник – между 0° и 3°.  Максималните температури в петък и събота  ще бъдат между  0° и 3°, в неделя и понеделник – между 3° и 6°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник и сряда ще  бъде облачно. На места ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури  на 1200 м. ще бъдат  между  минус 2° и 0°.  В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Максималните температури  на 1200 м. ще бъдат  около 2°. От петък до понеделник времето ще се променя динамично, често ще има значителна облачност с превалявания от  дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от северозапад.  Температурите постепенно ще се повишават и максималните   на 1200 м. ще бъдат  между  2° и 6°. Максималните температури  ще бъдат с около 5°- 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *