Новини

Българският еврокомисар Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка “България в Европа: минало, настояще, бъдеще”

Победителите ще представят творбите си в изложба в Европейската комисия в Брюксел

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка на тема “България в Европа: минало, настояще, бъдеще”, посветен на Националния празник на страната 3 март. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат поканени в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите броени дни преди празника като част от тържественото отбелязване на 3 март. Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката.

Целта на конкурса е даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата според своето собствено разбиране за родината, независимо дали става дума за обект, събитие, личност, или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България.

Творческото съревнование е разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците VІІІІХ клас и ХХІІ клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната. Всеки участник може да изпрати 1 творба.

Рисунките, участващи в конкурса, трябва да бъдат представени на хартиен носител с размер на листа формат А3 – паспартирана бяла с размери 50 х 70 см.

При изготвянето на компютърните рисунки трябва да се спазват няколко задължителни изисквания:

– за създаването на творбите да се използва графична програма по избор;

– да са нарисувани със свободна ръка, като се използват инструментите на графичните редактори;

– рисунката да не е публикувана в интернет, да не е участвала в други конкурси или изложби;

– да не се интегрират готови обекти, обекти от други програми и картини;

– творбите да са авторски.

Всяка творба следва да бъде придружена от етикет, залепен в долния десен ъгъл на лицевата страна на рисунката, съдържащ: името на творбата, имената на автора и годините, учебно заведение. На обратната страна на рисунката е необходимо да бъде залепена по-подробна информация с: име на творбата, трите имена на автора, възраст, учебно заведение/школа, електронен адрес и телефон за връзка.

Във всяка от категориите ще бъдат отличени по 6 творби.

Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно 22 януари 2019 г. с придружаваща декларация за съгласие относно обработката на личните данни в Представителството на Европейската комисия в България на адрес: 1000 София, ул. “Г.С. Раковски” N 124,

Представителство на Европейската комисия в България, за конкурса „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *