99 четения

Директорът на Държавния архив Ивелина Димитрова върна жеста на малчуганите от „Евгения Кисимова“

РЪЧНО ИЗРАБОТЕНА КАРТИЧКА И ЗНАЧКА С ДЯДО КОЛЕДА ЗА ВСЯКО ДЕТЕ ПОДАРИ ВЧЕРА НА ГРУПА „ПАЛЕЧКА“ В ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕВГЕНИЯ КИСИМОВА“ директорът на Държавния архив във Велико Търново Ивелина Димитрова. От малчуганите на тази група е картичката, която архивът е получил в навечерието на Коледа и Нова година.

„От може би четири години по инициатива на Община Велико Търново децата изработват картички, които заминават до всички институции в страната – президентството, Народното събрание, министерствата, до нашите институции. За първи път някой въобще се обажда да ни каже „благодаря“. А това да дойде лично при децата – не съм го очаквала“, признава директорът на детската градина Цена Иванова, която вчера не скри изненадата си от желанието на Ивелина Димитрова да върне жеста.

През годините в тази работилница за картички са се включвали и родителите на децата, тази година те са работили само с помощта на двете си учителки Йорданка Манчева и Румяна Ганева.

Малчуганите посрещнаха гостенката си с коледни песни, разказаха й кой колко зъбчета е изгубил в последните месеци, обясниха й какви подаръци чакат от Дядо Коледа, който ще е в детската градина днес, и накрая се снимаха с нея за спомен. Освен това децата подариха още сувенири на г-жа Димитрова, с които празничната й трапеза да стане още по-цветна.

От своя страна Ивелина Димитрова прочете на децата цялото послание, което им е посветила на гърба на своята ръчно изработена картичка и ги покани да й гостуват в архива през пролетта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!