21 четения

Мирослав Ангелов е Спортист N 1 на община Велико Търново за 2018 г., Здравко Баблаков отново е първи при юношите и девойките

Призът за треньор на годината стана притежание на доц. Цветанка Дилова

 

Първият автомобилен пилот от старата столица победител в генералното класиране на Българския рали шампионат Мирослав Ангелов е Спортист N 1 на В. Търново за 2018 година. Носителят на четири титли от отминалия автомобилен сезон получи приза си от заместник-кмета проф. Георги Камарашев на церемония в ритуалната зала на общината, на която бяха отличени спортистите в топ 7 при юноши и девойки, мъже и жени и треньорът на годината. Пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ събра 82 точки в анкетата, побеждавайки само с 0,6 т. четирикратния носител на наградата боксьора Тинко Банабаков.

„Изненадан съм от това признание, то не ми е било цел, но явно успехите ни са доста значими. Те са плод на работата на целия екип. За първи път В. Търново има шампион на рали и това още повече ни задължава“, каза Мирослав Ангелов.

Боксьорът от „Ивайло ВТ“ е втори с 81,4 точки. Трети е друг автомобилист – Емил Денев, също състезател на „Мегапорт Рейсинг“. Четвърти е шахматистът Емил Стефанов с 36 т., пети Антон Титов „Мегапорт Рейсинг“ с 31 т., шести е лекоатлетът Деян Гемижев – 29,7 т, със сребро и бронз от първенството по диск. Седмо и осмо място разделиха шампионът по спортна стрелба Самуил Донков от „Ап спорт“ и хандбалната националка на „Етър-64“ Десислава Николова с по 26,4 т.

С наградата „Треньор на годината” бе отличена от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов доцент Цветанка Дилова-Нейкова. По нейните думи 2018 г. е най-успешната досега за СК „Боляри 2009“, който ръководи, и целта им е и да продължават така и занапред.

Именно подготвяния от доцент Дилова плувец Здравко Баблаков за втора поредна година стана N 1 в топ 7 на спортистите – юноши и девойки. Десетокласникът от СК „Боляри-2009“ е шампион на 50, 100 и 200 метра бруст, както й на 100 метра съчетано плуване. Счупи половин дузина национални рекорди, класира се втори на Мултинейшън в Лимасол и плува на полуфинал на Европейското първенство в Хелзинки. Баблаков събра 108,9 точки във вота и получи приза си от Мария Илчева, председател на комисията за младежта и спорта към Великотърновски общински съвет. Колегите й проф. Михаил Харалампиев, шеф на комисията по образование, и Георги Недев, почетният гражданин на В. Търново Бончо Генчев, както и спортните експерти Зоя Стефанова, Йордан Дурчев и Георги Давидов също уважиха с присъствието си и наградиха отличените спортисти.

Първа подгласничка на Баблаков е Ралица Митева от „Царевец ВТУ“, трета на световното по биатъл в Египет при родените през 2005 г. момичета и шеста в обединената група до 14 години. Ралица е двукратна държавна шампионка по модерен петобой до 14 г., златна медалистка от държавното по акватлон в тази възраст и трета на модерен петобой при 16-годишните, която в гласуването получи 75,9 т. На трето място с 53 т. е танцовата двойка Борис Борисов и Преслава Димкова от танцов клуб „Фиеста“ – първенци на страната и в ранглистата за възрастта си и носители на купата. Четвърта с 50,6 т. е Йоана Цончева от „Атлетика-2012“, медалистка от шампионата по лека атлетика под 18 г.

Пето – шесто място с по 42,9 т. разделиха двама състезатели по свободна борба. Марин Маринов от „Етър-Виктори 2011“ е първенец на България в категория до 38 кг, Даниел Любенов от клуба по борба „М. Ганев – Р. Великов“ е вицешампион на Полуострова и на България в категорията си.

Седми с 28,6 т. е съотборникът на Маринов – Лъчезар Викторов, бронзов медалист от шампионата по борба до 32 кг.

По време на церемонията бяха отличени и двама млади футболисти на „Етър ВТ“. Учреденият от Община В. Търново приз на името на „Трифон Иванов“ бе връчен на Стелиян Добрев от Бончо Генчев – председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Наградата на спортния сайт „Велико Търново спорт“ за проспериращ млад талант на ФК „Етър ВТ“ стана притежание на Кольо Станев, дебютирал в „А“ група на 1 септември с екипа на „виолетовите“ едва 16-годишен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *