Спорт

Осмата купа „Георги Божиков“ замина за Македония

Четири отбора участваха в тазгодишното издание на турнира за купата на името на рано напусналия ни хандбален талант Георги Божиков. Надпреварата се проведе в рамките на два дни в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица.

За осми път родният клуб на Георги Божиков „Локомотив” и семейството му почетоха паметта на младежа с надпревара по хандбал за юноши. „Пожелавам ви да намерите приятелство и другарство в тия дни, а някой ден да се срещнете на големи форуми като европейски и световни първенства. Нека спортсменството и добрата игра ни радват по време на този турнир, обърна се към младите хандбалисти, откривайки състезанието, бащата на Георги Божиков – Милен.

На старта домакините победиха габровския „Чардафон” с 20:11, а в македонското дерби „Торо Спорт” (Виница) надигра „Делчево” с 19:13. След това гостите от Виница победиха и габровци с 25:9, а „Локомотив” се наложи категорично над „Делчево”. Така в своеобразен финал за купата се превърна последната среща в турнира между „Торо Спорт” и „Локомотив“. Юношите от Македония се наложиха с 31:27 и така спечелиха купа „Георги Божиков”. Втори останаха „железничарите”, на трето място са македонците от Делчево, а четвърти е отборът на „Чардафон”. За най-добър вратар на турнира бе определен Матей Костов от Виница. Съотборникът му Димитар Михайлов получи приза за най-добър защитник. Голмайстор на турнира стана Мирчо Георгиев от Делчево, а купата за най-полезен играч получи Николай Генов от „Локомотив”. Наградите бяха връчени от Милен Божиков – баща на рано починалия талант на „Локомотив” и от хандбалните деятели инж. Димитър Ненов и инж. Тодор Тодоров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *