6 четения

650 туристи разгледаха Царевец в първия ден на 2019 година

БЛИЗО 650 СА БИЛИ ТУРИСТИТЕ, КОИТО СА ПОИСКАЛИ ДА РАЗГЛЕДАТ КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА ГОДИНА. Обектът работи четири часа на 1 януари и за това време на историческата крепост са се качили 471 българи и 175 чужденци. Сред чужденците, разгледали средновековната крепост във Велико Търново на 1 януари, най-многобройни са били посетителите от Румъния и Русия, като са регистрирани и туристи от Китай, Франция, Германия и Англия.

Осемгодишната Бояна Цаневска от Варна стана първият посетител на Царевец за новата година. Момиченцето е чакало с родителите си Татяна и Никола повече от 40 минути пред касата на музейния обект, за да купи билети за себе си и за семейството си. Тя е първият регистриран посетител на музеен обект за 2019 г. не само във Велико Търново, но и за цялата страна.

Точно в 12,00 часа Бояна беше официално посрещната от зам.-директора на Регионален исторически музей във Велико Търново д-р Миглена Петкова. Момичето получи като подарък музейна литература, а в своята разходка на историческата забележителност семейство й бе придружено от екскурзовод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!