6 четения

Динамично и с минусови температури, в четвъртък леко се затопля

През нощта ще бъде облачно, със слаби превалявания то сняг. Ще духа слаб вятър от север. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 2. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 4 гр. Преди обяд ще бъде облачно, на места са възможни слаби превалявания от сняг. След обяд валежи не се очакват, облачността ще се разкъса. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между минус 2 и 1. За В. Търново се очаква максимална температура около 0 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.7 през 1991 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 23.3 през 1909 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 16 часа и 56 минути. Фаза на Луната: две денонощия преди новолуние.

В събота облачността ще се променя динамично, на моменти до значителна. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5. Максималните ще бъдат между минус 4 и минус 1. В неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 4. Максималните ще бъдат между минус 3 и 0. От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт. Във вторник и сряда минималните температури ще бъдат между минус 11 и минус 6. Максималните ще бъдат между минус 3 и 0. В четвъртък се очаква затопляне и минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 2. Максималните ще бъдат между 0 и 3.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще бъде облачно, преди обяд снеговалежът ще спира. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 9 гр. В събота ще има променлива до значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 7. В неделя и понеделник ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между минус 6 и минус 9. От вторник до четвърътък ще има променлива до значителна облачност. Във вторник и сряда ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, в четвъртък вятърът ще бъде до умерен от юг-югозапад. Максималните температури във вторник на 1200 м ще бъдат около минус 10, от сряда се очаква затопляне и температурите в сряда след обяд и в четвъртък ще бъдат около 0. Максималните температури през целия период ще бъдат с около 6 по-ниски от температурите на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!