58 четения

Горна Оряховица прави виртуален музей и 3D мапинг за 440 хил. лв.

За 2 години в града ще има 16 излъчвания на уникалното шоу

ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АТРАКЦИИ, КОИТО ЕЖЕГОДНО СЪБИРАТ ХИЛЯДИ ПОСЕТИТЕЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 3D МАПИНГ ШОУТО, ЩЕ РАДВА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ И НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. От местното кметство вече обявиха обществена поръчка за реализирането на спектакъла, която е с прогнозна стойност от над 440 хил. лв. без ДДС. Предвидени са 16 прожекции за следващите 2 години, които ще са съпътстващи на значими местни и национални празници. Те ще се реализират на фасадите на няколко сгради, включително и на тази на самата община, разбра „Борба“.

Финансирането идва по проект, който се реализира съвместно с румънци.

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заедно със своя колега – градоначалника на Рошиори де Веде Георге Сиркуимаро, вече подписаха договор за субсидиране на проект „Иновативен подход за промотиране на културното/историческо наследство в трансграничния регион България – Румъния“. Проектът се финансира в рамките на програмата INTERREG V-A RUMANIA-BULGARIA. Подписването на документа бе в сградата на съвместния секретариат на регионалния офис за трансгранично сътрудничество в гр. Кълъраш, Румъния.

Проектът е с продължителност 2 години и включва изграждането на виртуален музей с няколко тематично обособени виртуални стаи, създаване на виртуална реалност, поставяне на интерактивни холограми, както и 3D мапинг прожекции – по 8 броя за всяка от годините. Прожекциите ще бъдат излъчвани на избрани от Община Горна Оряховица дати. На огледален принцип това ще бъде осъществено и в община Рошиори де Веде.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!